.
![]() |
![]() |
No fakt, to nawet prawdopodobne.labas pisze:Mógł Tobie namieszać słaby akumulator (10%), jeśli nowego nie adaptowałeś, to w pamięci dalej będzie 10% i komputer nie podniesie auta.
No ja też nie sądzę żeby czujnik kąta skrętu miał cokolwiek z tym wspólnego....wolek pisze:czujnik kąta skrętu powinien się sam zaadoptować już dawno...
A tego to nie rozumiem... żeby zdjąć zderzak trzeba porozpinać wiele rzeczy w bagażniku?... pytam bo przyznaję że nie wiem... myślałem że odpinasz tylko wiązkę od czujników parkowania :roll:wolek pisze:...jeśli zdejmowali tylny zderzak to musieli wypiąć cały makaron z bagażnika więc posprawdzaj czy wszystko podpieli.
ale ja nic nie pisałem ze mi opadło auto tylko ze poziom akumulatora opadł do 10% , a nowe ako zaadoptowałem zgodnie z procedurą ;-) ,labas pisze:Mógł Tobie namieszać słaby akumulator (10%), jeśli nowego nie adaptowałeś, to w pamięci dalej będzie 10% i komputer nie podniesie auta.
do zdjecia zderzaka musial odpiac wiazke czujnikow cofania i nic wiecejwolek pisze:ale jeśli zdejmowali tylny zderzak to musieli wypiąć cały makaron z bagażnika więc posprawdzaj czy wszystko podpieli.
nic nie trzeba rozpinać tylko wiązka od parktronika i w środku w bagażniku (lewa-prawa) są ślizgi ze śrubami na imbus (plastikowe) odkręcasz i po wszystkim ewentualnie można wyjąć akumulator oraz czytnik od naviFOSS pisze:A tego to nie rozumiem... żeby zdjąć zderzak trzeba porozpinać wiele rzeczy w bagażniku?... pytam bo przyznaję że nie wiem... myślałem że odpinasz tylko wiązkę od czujników parkowania :roll:wolek pisze:...jeśli zdejmowali tylny zderzak to musieli wypiąć cały makaron z bagażnika więc posprawdzaj czy wszystko podpieli.
No to jest dokładnie tak jak sądziłem że jest... tu piszę "sądziłem" bo przyznaję że w tak jak w D2 zderzaki mam opanowane perfect tak w D3 jeszcze zderzaka nie targałem... więc się tym "makaronem" zdziwiłem.badyl pisze:nic nie trzeba rozpinać tylko wiązka od parktronika i w środku w bagażniku (lewa-prawa) są ślizgi ze śrubami na imbus (plastikowe) odkręcasz i po wszystkim ewentualnie można wyjąć akumulator oraz czytnik od navi
Ech, widzę że nie udało się nic zdziałać :-?chrisvtr pisze:więc tak panowie i panie ,jeszcze raz podpiąłem sie do vcds i po skasowaniu wszystkich bledow po za małym napieciu pozostaly dwa , jeden zwiazany z poziomowaniem a drugi z hamulcami ,pokazuje mi ze tylne klocki mam zuzyte ( pare miesiecy temu wymienialem ale ok , duzo jezdze wiec mogly sie zuzyc ) , jednak jak mnie zapewnia fachowiec od vag group czyli moj znajomy bardzo prawdopodobne jest to przyczyna nie dzialania zawieszenia :-/ :?:
ponizej kody i błędy jakie wyszły
00668 - poziomowanie
02596 - klocki hamulcowe
to właśnie miałem na myślibadyl pisze:ewentualnie można wyjąć akumulator oraz czytnik od navi
no i było :mrgreen: , tak wiec 15 minut rozbierania bo nie mialem pojecia jak sie za to zabrac , pozniej 2 godziny jezdzenia po stacjach benzynowych i sklepach motoryzacyjnych - nie do pomyślenia zeby nigdzie nie mieli bezpieczników , ciut większych ale to w koncu bezpieczniki samochodowe , a potem to juz 5 minut składania i auto znowu jest jak nowe :lol: , dla porówniania gdyby ktos nie wiedzial co to za bezpieczniki to te duze z prawej dwawolek pisze:oby to było pomocne.