![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 3.7PB/LPG ] Modyfikacja wydechu
-
- Forum Audi A8
[D2 97 3.7PB/LPG ] Modyfikacja wydechu
Witam dzisiaj wyciąłem katalizatory i zamiast nich wstawiłem rury oraz zamiast tłumika końcowego także wstawiłem rury. Dźwięk jest świetny tylko jak dla mnie trochę za głośny oraz między 1.5 -2.0 tys obrotów odczuwalny jest straszny rezonans ( buczenie ) czy dałoby się z tym coś zrobić aby ten dźwięk został tylko był trochę cichszy i gdyby dało pozbyć się tego rezonansu to byłaby bajka. Proszę o pomoc pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 lip 2015, 21:31 przez gregor044, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
U mnie jest taki zestaw i jestem zadowolony. Lecz do tego mam końcowy tłumik od eSy.gregor044 pisze:A Dało by się go zmniejszyć a sam wydech wyciszyć a jaki będzie efekt jeśli założę tłumik końcowy i zostawię rury zamiast katów ? na pewno będzie ciszej ale czy będzie taki dźwięk. Robił ktoś taką operację? ?
Te rury zostaw a zakładaj końcowy.
Końcowy tłumik ma ogromny stopień wygłuszenia. Dla przykładu na obecnym zestawie wydmuchałem ponad 120 bB przy nodze w podłodze.
Przy zestawie bez tłumika końcowego miernik na stacji diagnostycznej pokazał ERROR przy 3000 obr/min
Tak mam taki ale nie ja go zamawiałem i nie był robiony w kraju.gregor044 pisze:Apophis, A ty jaki masz wydech robiony na zamówienie ?
Mozliwe ale to łaczenie wyciszy z przodu a z tyłu tez daje dość. W każdym razie jeżeli masz jakieś nieszczelności Erni to je zniweluj i bedzie o wiele lepiej.ernesto pisze:A rezonans Apo może być spowodowany tym że mam nieszczelność na łączeniu.

Tu masz jeden filmikgregor044 pisze:A mógłbyś dodać filmik jak to gada ? Bo szukam końcowego z s8
Tu poranne odpalanie zimą.
Tu zestaw taki jaki mam obecnie, po 1:00 min goły przelot jest z którego zrezygnowałem
Jeśli będziesz chciał to coś wrzucę jeszcze
-
- Forum Audi A8
Witam, dzisiaj odebrałem moją niunie po montażu całego wydechu na zamówiene (cały przelot) robionego w RM Motors a tu kilka fotek i jak gada...jestem nim zachwycony ale żeby nie było tak słodko to koszt takiej imprezy 4500złgregor044 pisze:Jaki może być orientacyjny koszt takiego customowego wydechu ?
https://photos.google.com/share/AF1QipN ... FyOHpNV1V3
Lord of the Ring CCCO A8L