![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Jaki kolor zacisków hamulcowych
- robertas
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
- CINEK
- Super Klubowicz
cholerka ernesto, mailna jak dla mnieernesto pisze:No to jedziemy z koksemNa razie pierwsza warstwa, odczekam ze dwa dni i jeszcze raz. By były pięknie żółte
fotka jest jedynie z przodem bo było to w momencie jak się odwracałem by drugą stronę umalować

a ja robie na srebrno

to nie jest zwykły napęd...to
martin_rs4, Dziękuję, dziękuje

kmicic-lt, farba hammerite prosto na rdze żółty połysk i pędzelkiem dużym a mniejszym kończyłem. Ale poprawka będzie bo jak wiadomo taka farba bardzo długo schnie.
Fajne są odcienie młotkowe

kupiłem puszkę 0,7 i nawet nie poszło mi 1/3 puszki
bazzzyl, czerwień lepiej pasuje do srebrnego koloru, ale żółty to taki nietypowy
z kolei, ja bym rzucił monetą 
A tu są efekty młotkowe
Ciekawe jak by zmieszał złoty z żółtym jak by to wyszło

kmicic-lt, farba hammerite prosto na rdze żółty połysk i pędzelkiem dużym a mniejszym kończyłem. Ale poprawka będzie bo jak wiadomo taka farba bardzo długo schnie.
Fajne są odcienie młotkowe

kupiłem puszkę 0,7 i nawet nie poszło mi 1/3 puszki
bazzzyl, czerwień lepiej pasuje do srebrnego koloru, ale żółty to taki nietypowy

A tu są efekty młotkowe
Ciekawe jak by zmieszał złoty z żółtym jak by to wyszło

- pebo
- Super Klubowicz
- Lukas134
- Super Klubowicz
ernesto, wyszło super
) nad takim żółtym dumałem z czarnymi dodatkami
) naprawdę konkretnie to wygląda i mi się podoba
) Motip jest w 200ml i dumam czy jeden starczy czy trzeba 2 szt jak dumasz?? w D3 są dużo większe zaciski przednie więc raczej trzeba 2 puszki, żeby starczyło ładnie nie??

Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce a8team.pl
- Lukas134
- Super Klubowicz
ernesto, Jak zdejmiesz koła zrób też fotkę dla potomnych
zrobimy gdzieś zbiór fotostory i jeden temat w którym będą zdjęcia zacisków pomalowanych na różne kolory
)
Mówię nie wiem czy patrzyłeś w mój temat o moim D3, ale miałem taki sam plan malować na żółto do tego czarne blachy np w macie i na koniec żółty napis A8 na tych blaszkach
Ale opinie były nie bardzo i myślę zrobić tak jak pisałem wyżej czarne-białe-czarne
jedynie taki zestaw poza żółtymi mi podchodzi 

Mówię nie wiem czy patrzyłeś w mój temat o moim D3, ale miałem taki sam plan malować na żółto do tego czarne blachy np w macie i na koniec żółty napis A8 na tych blaszkach

Ale opinie były nie bardzo i myślę zrobić tak jak pisałem wyżej czarne-białe-czarne

- Lukas134
- Super Klubowicz
ernesto, wiem wiem
tylko jedna i druga opcja mi się podoba
opcja z białym jest prosta stonowana i elegancka, opcja z żółtym jest bardziej taka odważniejsza i nie wiem czy zaciski takie wyzywające będą pasować mi do D3
sam już nie wiem
zależy jeszcze jak robisz auto
u mnie jak założę 19" org wygląda elegancko i limuzynowato, jeżeli zakładam 20" z rantem auto robi się bardziej sportowe
i tu może faktycznie bardziej pasuje żółty