Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 preFL ALL ] Tuning przednich reflektorów

Większe koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
giwera44
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 preFL ALL ] Tuning przednich reflektorów

Post autor: giwera44 » 13 lis 2009, 20:08

witam, prosze o porade, na jakie, mozna zmienic lampy soczewkowe,co radzicie i jakie sa opcje, dzieki
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2012, 14:06 przez giwera44, łącznie zmieniany 3 razy.
giwera44

pet3r
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pet3r » 13 lis 2009, 22:27

możesz jedynie wyrezać bixenon, jak chcesz zmienić na polift to razem z całym przodem.

Lukasz_
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lukasz_ » 14 lis 2009, 10:36

Dziwne, że żadna firma tuningowa nie podjęła się zrobienia reflektorów zintegrowanych z kierunkowskazem do A8. Np. A4 przedliftowe zyskują sporo na uroku przy takich lampach, w A8 byłoby podobnie.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 14 lis 2009, 11:58

Lukasz_ pisze:Dziwne, że żadna firma tuningowa nie podjęła się zrobienia reflektorów zintegrowanych z kierunkowskazem do A8. Np. A4 przedliftowe zyskują sporo na uroku przy takich lampach, w A8 byłoby podobnie.
Właściwie to wcale nie dziwne...
po prostu modele A4 i A8 różnią się od siebie diametralnie i kierowane są do zupełnie innych grup klientów.
Z założenia model A8 to nie jest auto dla młodego "dresa", fana wydechu rodem z DTM, nagłośnienia zastępującego dyskotekę i spojlerów wprost na tory WTCC...

Pewnikiem rachunek ekonomiczny (poziom ewentualnych zysków) nie wychodzi najlepiej dlatego firmy tuningowe najwięcej rzeczy robią dla VW Golfa i Audi A4 zamiast dla VW Phaeton'a i Audi A8... taki los ;-)
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 14 lis 2009, 13:05

FOSS, ale zobacz ze np do BMW serii 7 gdzie jest w tej samej klasie jest masa przednich i tylnych lamp, ktore mozna sobie zmienic :) do Mercedesa S-klasy tej starszej W-140 tez sa lampy tylne w formie clarr, wiem bo brat ma taka wlasnie S-klase 500 i dowiadywal sie i sa, a do A8 niestety nic nie ma :/ do A3,A4,A6 sa lampy :/
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce a8team.pl

pet3r
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pet3r » 14 lis 2009, 13:34

jak poszukasz po USA to też znajdziesz parę dodatków tuningowych do A8.

Lukasz_
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lukasz_ » 16 lis 2009, 15:03

FOSS pisze: Właściwie to wcale nie dziwne...
po prostu modele A4 i A8 różnią się od siebie diametralnie i kierowane są do zupełnie innych grup klientów.
Z założenia model A8 to nie jest auto dla młodego "dresa", fana wydechu rodem z DTM, nagłośnienia zastępującego dyskotekę i spojlerów wprost na tory WTCC...
Nie chodzi mi tutaj o wydechy a'la DTM czy "stoliki" na tylną klapę, ale o zwykłe lampy przednie - niedzielone - jak w modelu poliftowym. Subtelna różnica, a cieszyłaby oko. :)

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 22 lis 2009, 17:25

Lukasz_, dokladnie popieram :D mogloby byc cos takiego :D mysle ze nie jedna osoba by kupila :)

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 22 lis 2009, 19:49

Ja też bym kupił gdyby tylko była taka możliwość ;-) Już nawet zastanawiam sie czy czasem nie dałoby sie samodzielnie wykonać takiego klosza. Choć w tym momencie dla naszych A8 w ramach początkowych prób można by spróbować wymodzić kierunkowskazy w clear'u. I to już dałoby wiele, bo sam reflektor mimo tego że nie jest pełnym clearem ma swój urok i wygląda ciekawie. Zobaczymy co będzie, ja już kombinuje jak można by to wykonać... może sie uda :-P

Martinez
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Martinez » 23 lis 2009, 22:15

A ja najbardziej chciałbym światła diodowe tylnie ,bo wydaje mi się ,że nasze światła są już przestarzałe ,a diody by ładnie odswierzyły tył samochodu. 8-) 8-) 8-) 8-)
Może ktoś o takim czymś słyszał bo napewno bym je kupił?????Tylko ,że nigdzie nie ma.
Martinez:):):):)Audi S8 ABT

Awatar użytkownika
Paoo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Paoo » 06 gru 2009, 19:04

Chyba się pomyliłem i zalogowałem do klubu CALI lub GOLFA.Tam tylko takie tematy typu co zrobić i jak , lampy, diody itp.Ludzie nasze A8-mki to nie ta liga auta.To auto poprostu nie jest stworzone do tuningowania.Jeżeli ktoś ingeruje w kwintesencję to robi poprostu WIEŚTUNING.Pozdro dla TUNINGOWCÓW!!!!
Ostatnio zmieniony 13 gru 2009, 18:04 przez Paoo, łącznie zmieniany 2 razy.
Jest A8 4.2 Quatro PB w mażeniach Q7 4.2!!!!

Pers
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pers » 11 gru 2009, 21:40

Paoo pisze:Chyba się pomyliłem i zalogowałem do klubu CALI lub GOLFA.Tam tylko takie tematy typu co zrobić i jak , lampy, diody itp.Ludzie nasze A8-mki to nie ta liga auta.To auto poprostu nie jest stworzone do tuningowania.Jeżeli ktoś ingeruje w kwintesencję to robi poprostu WIEŚTUNING.Pozdro dla TUNINGOWCÓW!!!!

Edit by MorgothV8: co prawda też nie jestem pasjonatem tuningu tego typu, ale każdy ma prawo do własnej opinii, trochę stonuj swoje wypowiedzi...

Święte słowa!!!
Miłość od pierwszego kontaktu :-)

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 12 gru 2009, 20:45

Tylko co tak naprawde mają lampy zespolone do wieśtuningu??? Moim zdaniem lampa zespolona prezentuje sie dużo lepiej niż reflektor i kierunkowskaz osobno. Widze że koledzy którzy jeżdża autami po face'ie nie bardzo kumają o co chodzi tym którzy mają auta sprzed liftingu. Panowie dokształtcie sie w temacie a nie wyzywajcie od wieśtuningu :-P Pozdrawiam wszystkich sceptyków :-)

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 17 gru 2009, 21:09

robertas, potwierdzam, nik tu nie mówi o lamintach i siatce, oraz o lexusach na tyl :) poprostu jakby ktos sie domyslil i zrobil lampy na wzor tych po lifcie do a8 przed liftem to mysle, ze sporo osob by kupilo :) poniewaz, kazdy by wymienil lampy i koniec, a nie lampy, blotniki ,maske, listwy, zderzaki przy czym koszt wymiany jest bardzo duzy. Nawet jakby takie lampy mialy kosztowac ok 1500zl to by chetnie kupil. I mysle, ze nie tylko ja :) :) pozdrawiam :-D

Awatar użytkownika
repsol
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: repsol » 14 gru 2010, 21:29

a ja mam takie pytanie czy grill D2 sprzed liftu roznił sie jakoś od tego po lifcie? czy lift polegal tylo na reflektorach przednich?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl