club-iguana pisze:Damiano, tu nie chodzi o upodobnianie tylko wydaje mi się, że jak są wyżej czyli w lampach to są lepiej widoczne.
No ja wiem ale efekt upodabniania jest niezależnie od tego czy nam się to podoba czy nie.
I właśnie dlatego...
FOSS pisze:Zdecydowanie bardziej wolałbym zamontować oryginalne panele diodowe (5 LED) z D3 W12
bo to jest rozwiazanie jak najbardziej fabrycznnie z A8 D3 i do tego jeszcze całkiem fajnie wygląda.
and808 pisze:ale chyba wszystkie d3 po 2007 maja takie swiatla
Nie, wg. mnie te światła LED były za dodatkową dopłatą praktycznie do końca modelu D3... zresztą wystarczy przejrzeć parę sztuk z Alledrogo aby się o tym przekonać.
Noi teraz pytanie: pomijając stronę finansową to jak dużo roboty będzie z takimi światłami??
...
panel LED wygląda jakby miał idealnie pasować w miejscu żarówki halogenowej świateł drogowych ale... pozostaje kwestia elektryki już na poziomie samej lampy bo podejrzewam, że wiązka elektryczna może być inna... dodatkowo dochodzi jakiś sterownik tych świateł i do tego odpowiednie podłączenie aby dzialały zgodnie z ich przeznaczeniem oraz obowiazujacymi przepisami :roll:
...
nie wiem czy nie należałoby wymienić całej lampy aby nie dłubać z elektryką samej lampy w środku ale... czy lampy po-liftowe są identyczne co przed liftem??... obawiam się że nie są identyczne (kształt, rozmiar, mocowania) a to komplikuje ewentualną przeróbkę :roll: