Kolizja i chyba po Audi :( proszę o porady.
Oczywiście to nie ma znaczenia że auto już sprzedane? Prawnik sam w jakiejś kancelari czy firma których trochę jest? Co polecacie?
A i jak mogą mi dać 8000 tys kolego jak wycena auta przed kolizja 7700 według nich ?
A i jak mogą mi dać 8000 tys kolego jak wycena auta przed kolizja 7700 według nich ?
Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...
jak sprzedane to nie wiem, byłaby potrzebna opinia rzeczoznawcy n.p z dekra koszt 400zł, adwokat i sąd powinien przyznać, ci te 8000 ale musi być bystry adwokat bedzie wiedział jak to zrobic, w takich przypadkach sądy raczej są za obywatelami według nich 7700 sam napisałeś, ktoś inny może wycenic inaczej.
To nie było takie lekkie uderzenie wbrew pozorom, Dlaczego mało co zrobię?
[ Dodano: 2015-10-15, 19:24 ]
Auto miało skrzywiona całą ramę, szpary w drzwiach, nie było sensu naprawiać. A tak czas przesiąść się na 4.2
[ Dodano: 2015-10-15, 19:24 ]
Auto miało skrzywiona całą ramę, szpary w drzwiach, nie było sensu naprawiać. A tak czas przesiąść się na 4.2
Audi Ojczyzno moja, tyś jest jak zdrowie, ile Cie trzeba cenić ten tylko się dowie kto Cię stracił...
Ewentualnie w sądzie można by było coś ugrać jeszcze. TU powinno mieć dokumentację z oględzin i to powinno być podstawą do zwiększenia odszkodowania. Ale w tym wypadku to bardzo ryzykowne żeby wyjść na plus, koszta sądowe są niestety duże a same sądy bardzo ospałe i sprawa może trwać nawet 2-3 lata...
Ale dla spokoju napisz odwołanie, o zwiększenie odszkodowania jak coś doślą to będzie twoje. Jak nic to przynajmniej nie będziesz żałować że nie spróbowałeś.
Ale dla spokoju napisz odwołanie, o zwiększenie odszkodowania jak coś doślą to będzie twoje. Jak nic to przynajmniej nie będziesz żałować że nie spróbowałeś.