części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Kradzież tablic

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
klon_84

Post autor: klon_84 » 02 sty 2012, 15:50

i chyba tak bedzie najlepiej :-> ...aaaa mam jeszcze pytanko czy jesli napisze sobie mazakiem na tekturce numery to moge sie tak poruszac chiczby tylko do urzedu, dopiero co odparowalem po sylwestrze :-P i musze do urzedu jechac zalatewic sprawe..i tak sobie mysle co tu wykombinowac :shock:

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 02 sty 2012, 16:30

klon_84 pisze:...aaaa mam jeszcze pytanko czy jesli napisze sobie mazakiem na tekturce numery to moge sie tak poruszac chiczby tylko do urzedu...
Z formalnego punktu widzenia oczywiście że nie możesz.
Jeżeli spotkasz policjanta wyrozumiałego to da Ci tą jedną jedyną szansę i puści do tego Urzędu ale formalnie nie masz prawa się poruszać po drogach i za taką jazdę możesz zostać ukarany.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

klon_84

Post autor: klon_84 » 02 sty 2012, 18:18

chyba jednak dla spokoju pojadę z kumplem i zalatwie temat jutro...dziś to troche porażka bo nie dosc ze bez tablic to jeszce jakieś promile mi zostaly i mam kaca :lol: więc dalej bunkruje sie na chacie :-P

Awatar użytkownika
Wieczor
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Wieczor » 02 sty 2012, 23:23

Mojej byłej dziewczynie też kiedyś tablice ukradli to jak zgłaszała kradzież to policjant jej powiedział żeby dla własnego spokoju wymieniła na nowe bo może mieć nie przyjemności przy kontroli bo beda widnieć jako skradzione. Pewnego dnia policja zawitała do jej domu i powiedzieli że maja zgłoszenie ze na tych starych tablicach doszło do potrącenia pieszego 40km od nas. Jak by sobie nie wyrobiła nowych tablic to po sadach napewno by musiała latać i się tłumaczyć z tego

Awatar użytkownika
Lechu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lechu » 03 sty 2012, 00:47

FOSS pisze: ...
Druga rzecz to dla własnego spokoju zmienić tablice na nowe numery bo jak ktoś z Twoimi tablicami coś dziwnego nawywija ...
Jeśli skradli obydwie to nie dostanie tych samych jak dobrze kojarzę.

[ Dodano: 2012-01-03, 00:48 ]
Wieczor pisze:Jak by sobie nie wyrobiła nowych tablic to po sadach napewno by musiała latać i się tłumaczyć z tego
Jeżeli było zgłoszone na policje to akurat nie bardzo, bo ma "dupochron" w postaci zgłoszenia na policję, że tego i tego dnia zostały skradzione.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl