części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Odmowa wypłaty odszkodowania a notatka policyjna

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Odmowa wypłaty odszkodowania a notatka policyjna

Post autor: uszek » 10 gru 2015, 18:58

Witam
We wrześniu uczestniczyłem w wypadku. Kobieta zjeżdzając na mój pas po zakończeniu wyprzedzania zaczepiła dosłownie lekko o mój pojazd swoim prawym tylnym narożnikiem. Skutkiem czego wpadła na kolejne pojazdy i zginął jej syn. Ubezpieczyciel po 80 dniach wysłał mi pismo o odmowie wypłacenia odszkodowania, gdyż w notatce policyjnej funkcjonariusz napisał brak uszkodzeń w moim pojeździe, a winą za zdarzenie wskazał kierującą, która mnie wyprzedzała. Mimo, że na miejscu kolizji zostały zrobione zdjęcia z uszkodzeniami mojego pojazdu.
Ponadto kilka dni później po kolizji rzeczoznawca ubezpieczyciela stwierdził te same uszkodzenia co ja i wycenił szkodę na niecałe 2 tyś zł. Zarysowania na błotniku, zderzaku i feldze.
Ubezpieczyciel jeszcze mi powiedział, że sprawca nie przyznał się do winy i dlatego mi odmawia. (sprawca jest w szpitalu od 3 miesięcy)
Mam też film z zdarzenia, który sam nagrałem na którym jasno widać kontakt pojazdów. Ma go też prokurator. Co mam dalej zrobić, żeby odzyskać swoje pieniądze?
WYsłałem odwołanie na adres mailowy warty oraz bezpośrednio do likwidatora. Wystąpiłem o wydanie notatki policyjnej do jednostki prowadzącej i dalej będę walczył. Najpierw rzecznik a później do sądu idę.
Tak to wygladało

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 10 gru 2015, 19:08

ŁoŁ, grubo.
Niestety, taka Polska, trzeba walczyć.
Ja rok temu w grudniu miałem stłuczkę nie z mojej winy a sprawę w sądzie wygrałem dopiero w ubiegłym tygodniu czyli po roku czasu :/
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

st@rost
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: st@rost » 10 gru 2015, 19:12

Przeciez ewidentnie widac ze auto zostalo zahaczone przez golfa... Boze co za wyzyskiwacze i zlodzieje w tych ubezpieczalniach ;/

Gość

Post autor: Gość » 10 gru 2015, 19:13

W tym przypadku notatka policyjna jest nieistotna. Masz nagranie,wspomniane zdjęcia i jak byk widac co się działo więc weź za ryj tego agencika i potrząśnij mocniej.

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 10 gru 2015, 19:20

Załączyłem link do filmu bo na pewno go nie mieli i taki mail wystosowałem do likwidatora
W związku z powyższym proszę o wypłatę należnego odszkodowania. Z filmu jasno wynika, że nastąpił kontakt pojazdów, dodatkowo z oględzin na samochodzie rzeczoznawca stwierdził uszkodzenia, które powstały na skutek kolizji.
W przypadku odmowy wypłaty odszkodowania będę zmuszony wystąpić na drogę sądową.

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 10 gru 2015, 21:25

coraz bardziej mnie zaskakuje nasz kraj

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 11 gru 2015, 14:01

sądzić sie i walczyć o swoje + odsetki jakie by nie były brać odsetki
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 11 gru 2015, 14:49

Przedsądowe wezwanie do zapłaty pewnie przy takich dowodach wystarczy.

Dla pocieszenie Cię dodam źe 3 lata w sądzie spędziłem gdy dwa holujace się nie przepisowo tiry zepchnely mnie z drogi. Na miejscu byli policjanci, przyjęli mandat, notatka wykonana przez dwuch posiadających uprawnienia biegłych sadowych (obaj policjanci przy zdarzeniu).

Cytując klasyka "Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy"
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 13 gru 2015, 14:34

No i dziś się dowiedziałem ze notatke pisał gość, który nie był na miejscu zdarzenia, pisał notatke ze zdjęć. Na zdjęciach mało widać bo było mokro i brudno.
Dodatkowo wytłumaczyl mi ze jak nie ma peknietego zderzaka albo urwanego zaczepu to tak piszą. Normalnie paranoja. I wyszło na to ze brak widocznych uszkodzeń, tj mogą być rysy, zadrapania ale dalej to nie są uszkodzenia.

Na dodatek wczoraj w nocy ktoś mi delikatnie przytarł prawy przedni błotnik i wyszła naprawa z ASO. Lakier trzymał się na sobie. Odchodzi płatami. Jeszcze się przejde po osiedlu czy ktoś nie ma podobnych uszkodzeń na aucie.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 13 gru 2015, 14:36

rysy to tez uszkodzenia i nie ma nikt ptrawa twierdzić inaczej. Ani ubezpieczyciel ani policja. Jak mi babka zrobiła 1cm ryse na połączeniu błotnika z tylnym zderzakiem i listwą zderzaka to naprawa z ubezpieczenia wyszła 1500zł :)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 15 gru 2015, 10:58

Kasa bedzie w ciagu 3 dni, wystarczyl film oraz prosba o akta sprawy.

st@rost
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: st@rost » 15 gru 2015, 11:06

<chura> <okok>

Dziady, dopiero jak pogrozisz... eh...

Awatar użytkownika
Mrozu76
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Mrozu76 » 15 gru 2015, 13:55

niestety z ubezpieczalniami u nas jest tak, ze z nich zrezygnowac niemozna, wiec robia co chca, bo klientow i tak miec beda :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl