Szkoda z OC sprawcy
Szkoda z OC sprawcy
Witam.
Miałem wczoraj przygodę. Kobiecina cofając hakiem zrobiła mi dziurę w zderzaku (co pod nim nie widać). Ubezpieczona w MTU. Moje pytanie - ile warty jest taki zderzak z robotą w wariancie serwisowym.
Druga sprawa to fakt że auto całe jest oklejone folią, którą trzeba sprowadzić z USA. Czy ubezpieczyciel ma obowiązek okleić mi ten zderzak a serwis ewentualnie wykona taką usługę?Proszę o podpowiedz bo nie wiem jak z łobuzami gadać a w necie nie znalazłem podobnego tematu.
Pozdrawiam.
Miałem wczoraj przygodę. Kobiecina cofając hakiem zrobiła mi dziurę w zderzaku (co pod nim nie widać). Ubezpieczona w MTU. Moje pytanie - ile warty jest taki zderzak z robotą w wariancie serwisowym.
Druga sprawa to fakt że auto całe jest oklejone folią, którą trzeba sprowadzić z USA. Czy ubezpieczyciel ma obowiązek okleić mi ten zderzak a serwis ewentualnie wykona taką usługę?Proszę o podpowiedz bo nie wiem jak z łobuzami gadać a w necie nie znalazłem podobnego tematu.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2015, 10:58 przez pycho, łącznie zmieniany 1 raz.
Kobiety należy trzymać krótko, maksymalnie do rana...
MTU cię wydyma to raz, to co powinni zrobić a to co zrobią to 2 rożne światy,
zderzak przód czy tył ? wstaw jakies zdjęcia
ubezpieczyciel musi doprowadzic auto do stanu z przed kolizji w tym wypadku ale jak wspomnialem w PL to zazwyczaj nie wychodzi , dopiero w sądzie wyjdzie na twoje
zderzak przód czy tył ? wstaw jakies zdjęcia
ubezpieczyciel musi doprowadzic auto do stanu z przed kolizji w tym wypadku ale jak wspomnialem w PL to zazwyczaj nie wychodzi , dopiero w sądzie wyjdzie na twoje
bądź sobą, wariatów też lubią
Nie mam na chwilę obecną żadnej fotki ale uderzenie było dosyć mocne bo jak to baba na pełnym gazie rusza.Ja stałem w korku a ona hakiem w zderzak tylny od strony pasażera łupnęła aż mi samochód się lekko przesunoł tyłem.Zderzak popękany ale w kupie bo go folia trzyma ale trochę się uwypuklił też z drugiej strony.Wystaje środkiem za linię błotnika.Pozdr
auto oklejone na czarno-matowo ale pod spodem srebrny lakier.Jak wiadomo folię można zdjąć i pozostać w oryginale także chciałbym żeby psiknęli zderzak na srebrno.
[ Dodano: 2015-01-10, 13:50 ]
a co do oklejania to wszyscy mówią że powinni zrobić tak aby powrócił stan z przed zdarzenia. Przy AC można po oklejeniu podnieść kwotę wartości i ubezpieczenia.Przy szkodzie z OC sprawcy nie mam przecież obowiązku informować wszystkich ubezpieczycieli że mam oklejone auto w razie ewentualnej szkody spowodowanej przez ich klienta.Pozdr
[ Dodano: 2015-01-10, 13:50 ]
a co do oklejania to wszyscy mówią że powinni zrobić tak aby powrócił stan z przed zdarzenia. Przy AC można po oklejeniu podnieść kwotę wartości i ubezpieczenia.Przy szkodzie z OC sprawcy nie mam przecież obowiązku informować wszystkich ubezpieczycieli że mam oklejone auto w razie ewentualnej szkody spowodowanej przez ich klienta.Pozdr
-
- Forum Audi A8
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Dla mnie delikatnie przerysowano tylny zderzak i rant błotnika czyli 2 elementy do malowania.
Uniqa chciała mi dać 600zł gotówki pisałem odwołanie ale byli zacięci. Wstawiłem do naprawy bezgotówkowej z autem zastępczym. Z tego co wiem faktura z zakładu naprawy była ponad 2500zł.
Auto muszą ci przywrócić do stanu pierwotnego. Chyba że naprawa jest nieopłacalna to wtedy całkowita.
Uniqa chciała mi dać 600zł gotówki pisałem odwołanie ale byli zacięci. Wstawiłem do naprawy bezgotówkowej z autem zastępczym. Z tego co wiem faktura z zakładu naprawy była ponad 2500zł.
Auto muszą ci przywrócić do stanu pierwotnego. Chyba że naprawa jest nieopłacalna to wtedy całkowita.
.preston81 pisze:zderzak do polifta
zderzak nr 4D0 807 497 AB GRU 1657,44 zł
spoiler dolny 4D0 807 433 3FZ 971,71 zł
suma =2629,15 netto ok 3233,85 brutto + malowanie +montaż
No właśnie jaka jest cena kpl zderzaka do pre lifta plus malowanie w serwisie?