części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Ubezpieczenie Taxi

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Ubezpieczenie Taxi

Post autor: mdamian » 25 wrz 2016, 10:52

Witam , Postanowiłem założyć swoją działalność i zacząć zarabiać sam na siebie , a nie dla kogoś ( i dostawać resztki) .
Kolega mnie wciąga do Taxi , dzwoniłem do ubezpieczalni zapytać się się o ubezpieczenie . Pani poinformowała mnie, że ubezpieczenie wyniesie "x4 moje ubezpieczenie <boisie>

To jest opłata haraczu czy jak ??
Zadałem jej pytanie jak to wygląda jak będę jeździć swoim autem , na swoim ubezpieczeniu to co w przypadku kolizji ??

Pani : Będę musiał dopłacić różnicę pomiędzy moim ubezpieczeniem , a tym z Taxi .
Za 4500 zł / rok tylko OC , Auto warte 9K zł (1994rok) , w auto władowane na dzień dzisiejszy 12K zł i jeszcze trochę muszę dorzucić parę $$( by autko było takie jak chcę .)
Żeby to było z AC (chociaż mini AC) to bym to zrozumiał .

Jak do ubezpieczenia taxi podchodzą inni koledzy ??

ernesto

Post autor: ernesto » 25 wrz 2016, 11:32

Damian zadzwoń do mnie
500-210-295
Za dużo tego pisania.
mdamian pisze:Będę musiał dopłacić różnicę pomiędzy moim ubezpieczeniem , a tym z Taxi .
W skrócie napiszę tylko tyle, że 100% taksówkarzy nie przyznaje się w ubezpieczalni do TAXI bo jest 100% zwyżki za to.
mdamian pisze:Zadałem jej pytanie jak to wygląda jak będę jeździć swoim autem , na swoim ubezpieczeniu to co w przypadku kolizji ?
A nic, miałem nie jedną szkodę i było traktowane jak normalna kolizja. Nie żadna taksówka itp.

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 25 wrz 2016, 21:37

Oki , dzisiaj już za późno , jutro zadzwonię .

rav85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rav85 » 19 lut 2017, 11:17

z ciekawości jak to jest właśnie jak nie zgłasza się ze auto pełni funkcje zarobkowa taxi ma się kolizje jadać z klientem? kto wypłaca kasę z OC dla pasażera który doznał uszczerbku na zdrowiu?

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 19 lut 2017, 11:18

rav85 pisze:z ciekawości jak to jest właśnie jak nie zgłasza się ze auto pełni funkcje zarobkowa taxi ma się kolizje jadać z klientem? kto wypłaca kasę z OC dla pasażera który doznał uszczerbku na zdrowiu?
wtedy zaczną się grube problemy....
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Motostacja

Post autor: Motostacja » 22 lut 2017, 14:50

Jakoś mnie nie dziwi wyższy wymiar składki, Taxi z zasady wozi ludzi dużo częściej niż prywatne auto, robi większe przebiegi. Tak jak maciu, napisał co zrobicie jak dojdzie do sytuacji że wieziona osoba dozna obrażeń będzie płacić rente do końca życia, ubezpieczyciele dostają po dupie właśnie za szkody osobowe które są dużo wyższe niż odszkodowania komunikacyjne ? Wiadomo póki to nas nie dotknie to się o tym nie myśli, są to jednostkowe sytuacje, jednak w ogólnym rozrachunku nie opłaca się tutaj kombinować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl