Wycena szkody - przód błotnik i listwa - TUZ TUW
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Masakra z tymi cenami u was , ja ostatnio malowalem caly tyl klape zderzak blotnik lewy prawy tyl - 850zl - naprawde bardzo dobrze to wyglada , a ceny na kosztorysie to kpiny , ktory lakiernik wezmie za godzine pracy 70zl ?
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
Coś takiego wystrugałem, coś Wam może jeszcze do głowy przyjdzie
Dzień dobry.
Z przykrością stwierdzam, że w zupełności nie mogę się zgodzić z przedstawioną wyceną.
Przeprowadzony przeze mnie rekonesans kosztów części (listwa chromowana) oraz kosztów malowania pokazuje,
że realny koszt naprawy uszkodzeń jest znacznie wyższy, niż ten z wyceny.
Zachodzę w głowę, skąd kwota 70zł za oryginalną listę chromowaną (nr części: 4D0807243A2ZZ).
W sklepie http://sklep.benepol.pl/sklep/ ta część kosztuje 671,54 zł.
Mam również wycenę z ASO ze Szczecina: 588 zł.
Nie zgadzam się na użycie zamienników, skoro zamontowany był oryginał. Nie zgadzam się również na zakup używanej części z odzysku "z odzysku".
Przypominam, że nie jest wzbogaceniem się montaż nowych i oryginalnych części tylko dlatego, że te, które zostały uszkodzone, były używane.
Koleją sprawą jest wycena malowania zderzaka.
Przy zamalowywaniu uszkodzeń, faktem nie do wyobrażenia sobie jest malowanie tylko połowy zderzaka.
W takim wypadku odcienie kolorów nie będą się zgadzać. Na to również nie mogę się zgodzić.
Ostatnią kwestią jest cena za godzinę pracy lakiernika (70 zł za godzinę).
Jeśli znają Państwo lakiernika pracującego w warszawskim ASO Audi za taką stawkę, to chętnie poznam jego dane kontaktowe.
Koszt malowania zderzaka w normalnym warsztacie lakierniczym to 600-800zł. W ASO taka usługa wyceniona została na 1200 zł.
Przedstawiona przez Państwa propozycja nijak ma się do realnych kosztów, jakie jestem zmuszony ponieść w celu usunięcia szkody.
Na koniec pragnę Państwu przypomnieć, że nie mam również obowiązku przedstawiać Państwu faktur za wykonane naprawy, a decyzja, kiedy i czy to zrobię, należy wyłącznie do mnie.
Zwracam się z prośbą o ponowną, tym razem rzetelną wycenę.
Dzień dobry.
Z przykrością stwierdzam, że w zupełności nie mogę się zgodzić z przedstawioną wyceną.
Przeprowadzony przeze mnie rekonesans kosztów części (listwa chromowana) oraz kosztów malowania pokazuje,
że realny koszt naprawy uszkodzeń jest znacznie wyższy, niż ten z wyceny.
Zachodzę w głowę, skąd kwota 70zł za oryginalną listę chromowaną (nr części: 4D0807243A2ZZ).
W sklepie http://sklep.benepol.pl/sklep/ ta część kosztuje 671,54 zł.
Mam również wycenę z ASO ze Szczecina: 588 zł.
Nie zgadzam się na użycie zamienników, skoro zamontowany był oryginał. Nie zgadzam się również na zakup używanej części z odzysku "z odzysku".
Przypominam, że nie jest wzbogaceniem się montaż nowych i oryginalnych części tylko dlatego, że te, które zostały uszkodzone, były używane.
Koleją sprawą jest wycena malowania zderzaka.
Przy zamalowywaniu uszkodzeń, faktem nie do wyobrażenia sobie jest malowanie tylko połowy zderzaka.
W takim wypadku odcienie kolorów nie będą się zgadzać. Na to również nie mogę się zgodzić.
Ostatnią kwestią jest cena za godzinę pracy lakiernika (70 zł za godzinę).
Jeśli znają Państwo lakiernika pracującego w warszawskim ASO Audi za taką stawkę, to chętnie poznam jego dane kontaktowe.
Koszt malowania zderzaka w normalnym warsztacie lakierniczym to 600-800zł. W ASO taka usługa wyceniona została na 1200 zł.
Przedstawiona przez Państwa propozycja nijak ma się do realnych kosztów, jakie jestem zmuszony ponieść w celu usunięcia szkody.
Na koniec pragnę Państwu przypomnieć, że nie mam również obowiązku przedstawiać Państwu faktur za wykonane naprawy, a decyzja, kiedy i czy to zrobię, należy wyłącznie do mnie.
Zwracam się z prośbą o ponowną, tym razem rzetelną wycenę.
minimum 120 pln za Rbgmichalwruszak pisze:Masakra z tymi cenami u was , ja ostatnio malowalem caly tyl klape zderzak blotnik lewy prawy tyl - 850zl - naprawde bardzo dobrze to wyglada , a ceny na kosztorysie to kpiny , ktory lakiernik wezmie za godzine pracy 70zl ?
Najlepiej powołać swojego rzeczoznawce , który przygotuje swoją wycenę przez program , który używany jest przez TU i odwołać się od ich kosztorysu. Niestety jest to nierówna walka ale do wygrania AAa jeżeli pojazd jest starszy niż 5 lat to normalnie ci mogą liczyć zamienniki a nie org , mogą też zarządać oględzin pojazdu po naprawie
bazzzyl, Obdzwoniłem sklepy u Siebie i u nich w katalogach ta część nie występuje jako część zamienna mało tego nie mają jej nigdzie dostępnej. Tylko i wyłącznie serwis. Wiec śmieszne to jest skąd oni wytrzasnęli taką część, chyba że im się wydaje że jest to kawałek aluminiowej listewki dekoracyjnej którą można kupić na internecie na metry.