części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[inne] Pomoc w doborze tarcz oraz klocków.

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 24 lip 2013, 21:01

FOSS pisze:
Lewian pisze:
FOSS pisze:Kolego Lewian co w moim temacie?
W ubiegłym tygodniu w jednej hurtowni otrzymałem informację, że mogą mi to na zamówienie ściągnąć ale nie podali czasu oczekiwania, do końca tego tygodnia mają dać mi odpowiedź, jeśli w ten sposób się nie uda to już chyba się poddaje :->

EDIT: Przycisnąłem ich trochę, trafiłem na bardzo miłą panią i temat załatwiłem. Powiedzieli, że powinno być to u mnie za 2-3 tygodnie. Jeśli to Cię zadowala to daj znać. Cena to 145 zł/sztuka

Pozdrawiam
Rozumiem, że o jarzmach mowa... prawa i lewa strona... biorę.

Im szybciej tym lepiej bo mi tarcze i klocki rdzewieją w garażu i nie mogę dokończyć modyfikacji... a SummerCars Party już niedługo :-P
Ok, w takim razie teraz tylko modlić się żeby to przyszło jak najszybciej. Będę informował.

Pozdrawiam

BARTEKKOLO
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BARTEKKOLO » 25 lip 2013, 07:15

Kolego Lewian jednak w numerze VIN byl blad, podaje poprawny numer
VIN WAUZZZ4E34N019025

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 25 lip 2013, 08:15

BARTEKKOLO pisze:Kolego Lewian jednak w numerze VIN byl blad, podaje poprawny numer
VIN WAUZZZ4E34N019025
A jednak :) Wyjaśniłem wszystko na PW.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 10 sie 2013, 23:26

FOSS pisze:
Lewian pisze:Przycisnąłem ich trochę, trafiłem na bardzo miłą panią i temat załatwiłem. Powiedzieli, że powinno być to u mnie za 2-3 tygodnie. Jeśli to Cię zadowala to daj znać. Cena to 145 zł/sztuka
Jakiś ruch w moim temacie?... bo mi graty w garażu stygną ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 11 sie 2013, 10:35

FOSS pisze:
FOSS pisze:
Lewian pisze:Przycisnąłem ich trochę, trafiłem na bardzo miłą panią i temat załatwiłem. Powiedzieli, że powinno być to u mnie za 2-3 tygodnie. Jeśli to Cię zadowala to daj znać. Cena to 145 zł/sztuka
Jakiś ruch w moim temacie?... bo mi graty w garażu stygną ;-)
Zgodnie z zapewnieniami powinny się te jarzma na dniach pojawić, jutro będę sie dowiadywał jak temat wygląda.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 11 sie 2013, 19:25

Lewian pisze:Zgodnie z zapewnieniami powinny się te jarzma na dniach pojawić, jutro będę sie dowiadywał jak temat wygląda.
A ja dzisiaj niespodziewanie dowiedziałem się, że moja małżonka od jutra ma 2 tygodnie urlopu :shock:
Więc oczywiście na jarzma czekam z niecierpliwością bo wszystkie inne części już czekają w garażu ale prawdopodobnie jutro lub pojutrze wyruszę nad Bałtyk więc jakby były wcześniej to mam nadzieję, że nie będzie problemu jak z ewentualną wysyłką poczekamy aż wrócę :-?
inspekcje przed zakupem

-

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 11 sie 2013, 19:53

FOSS pisze:
Lewian pisze:Zgodnie z zapewnieniami powinny się te jarzma na dniach pojawić, jutro będę sie dowiadywał jak temat wygląda.
A ja dzisiaj niespodziewanie dowiedziałem się, że moja małżonka od jutra ma 2 tygodnie urlopu :shock:
Więc oczywiście na jarzma czekam z niecierpliwością bo wszystkie inne części już czekają w garażu ale prawdopodobnie jutro lub pojutrze wyruszę nad Bałtyk więc jakby były wcześniej to mam nadzieję, że nie będzie problemu jak z ewentualną wysyłką poczekamy aż wrócę :-?
Żaden problem, jak się pojawią to będą grzecznie czekać na Twój powrót ;)
Udanego wypoczynku.

Pozdrawiam

lukasz1986
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lukasz1986 » 16 sie 2013, 06:53

potrzebuje tarcze do przodu nawiercane i klocki do a8 4.2 wwwauzzz4dzwn003157

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 16 sie 2013, 08:03

lukasz1986 pisze:potrzebuje tarcze do przodu nawiercane i klocki do a8 4.2 wwwauzzz4dzwn003157

Wszystko wyjaśniłem na PW.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 21 sie 2013, 23:20

Tak tu sobie piszemy, pytamy i zamawiamy, a ponieważ mam pewne spostrzeżenia, chciałem się z Wami nimi podzielić.

Otóż swego czasu zwróciłem się z prośbą o dobór klocków i tarcz hamulcowych do autka brata - konkretnie do A6. Otrzymałem błyskawiczną i dość rzeczową odpowiedź od firmy LEWIAN. Brat poczytał, zastanowił się i zamówił cały komplet, który także dotarł bardzo szybko. Ponieważ dopiero podczas montażu okazało się, że wymiana tarcz nie była konieczna, a jedynie klocków, firma LEWIAN bez jakichkolwiek problemów przyjęła tarcze z powrotem.

Zatem z czystym sumieniem POLECAM firmę LEWIAN i mam nadzieję że będzie dalej działać uczciwie i solidnie i pozostaje mi tylko podziękować i życzyć jak najwięcej zadowolonych kupujących.

Pozdrawiam
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 24 sie 2013, 20:30

Lewian pisze:
FOSS pisze:
Żaden problem, jak się pojawią to będą grzecznie czekać na Twój powrót ;)
Udanego wypoczynku.

Pozdrawiam
Jak tam panie kolego z moim tematem?... jarzma już u ciebie??

Ja od poniedziałku będę już u siebie więc chętnie je odbiorę ;-)
inspekcje przed zakupem

-

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 26 sie 2013, 07:58

Coś bardzo im temat ucichł z tymi jarzmami, kontaktowałem się w środę, mieli sprawdzić czy ta dostawa z TRW już weszła, odpowiedzi jeszcze nie dostałem. Dziś im się przypomnę.

Pozdrawiam

holen88
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: holen88 » 27 sie 2013, 21:02

Chciałbym prosić o wycenę na tarcze przód + tył, klocki przód + tył
Audi A8 D2 1998r. 4,2 299Km Quattro
WAUZZZ4DZWN008706
Z tego ci widzę najbardziej preferowane przez użytkowników tych aut są tarcze Zimmermana - jednak zasugeruje się tym co zaproponujecie w kwestii zarówno tarcz jak i klocków
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 27 sie 2013, 21:45

Kolego holen88:

<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p

holen88
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: holen88 » 27 sie 2013, 23:24

Poprawiłem swój błąd :)
mam taki problem, że hamulce mi piszczą, wydaja dziwne dźwięki, zdiagnozowałem, że lewy, przód, okręciłem koło i ujrzałem parę milimetrów klocka i rysę (możliwe, że pęknięcie) na tarczy) ubytek w tarczy rzędu 3 -4 mm z jednej strony - tu moje pytanie, czy kwalifikuje się do wymiany? żadna kontrolka mi się nie zaświeciła - poza tym zauważyłem zaizolowany przewód, który powinien gdzieś prowadzić? jest jednak odłączony. Zdemontowałem tylne koło, klocki raczej do wymiany, mało - tarcze ubytek rzędu 2-3mm... Wymieniać?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl