![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] Miękki hamulec
[D2 97 4.2PB/LPG ] Miękki hamulec
Hej, mam problem z hamulcami. Wyjeżdżam sobie z podwórka wciskam hamulec wpada prawie do podłogi, za trzecim razem robi się twardy i łapie od początku. Po przejechaniu 400m znów pierwsze wciśnięcie wpada prawie w podłogę. Zapomniałem napisać, że jak wciskam pierwszy raz hamulec, to jakby przednie prawe koło łapało z opóźnieniem. Wymieniłem dziś pompkę i płyn, układ jest odpowietrzony, dalej to samo. Co to panowie może być?
Ostatnio zmieniony 22 gru 2013, 13:01 przez adrian949, łącznie zmieniany 1 raz.
Typowo jak dla zapowietrzonego 

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Może nie na temat ale podobny:
Miałem ostatnio na warsztacie ostatnio autko i regenerowaliśmy hample. klocki, zaciski, tarcze itd. Podczas odpowietrzania pociągnęło powietrza przez zbiorniczek i zapowietrzyła się pompa. Makabra. Trzeba było odkręcać przewody pompy i zapodawać jej strzykawką płyn dopiero puściło.
Miałem ostatnio na warsztacie ostatnio autko i regenerowaliśmy hample. klocki, zaciski, tarcze itd. Podczas odpowietrzania pociągnęło powietrza przez zbiorniczek i zapowietrzyła się pompa. Makabra. Trzeba było odkręcać przewody pompy i zapodawać jej strzykawką płyn dopiero puściło.
Podstawą odpowietrzania jest to aby w zbiorniczku zawsze był płyn i układ nie zapowietrzył się "od góry" <niegadam>ernesto pisze:Miałem ostatnio na warsztacie ostatnio autko i regenerowaliśmy hample. klocki, zaciski, tarcze itd. Podczas odpowietrzania pociągnęło powietrza przez zbiorniczek i zapowietrzyła się pompa. Makabra....
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-