[S8 D2 98 ] Wymiana zwrotnic - modernizacja układu ABS
[S8 D2 98 ] Wymiana zwrotnic - modernizacja układu ABS
Cześć.
S8 D2 PreFL 98rok
Zamontowałem z przodu zwrotnice na 4D0 407 257/258 R.
Są to zwrotnice z 3.3TDi z początku produkcji.
W moich oryginalnych zwrotnicach był ABS wciskany (jak na foto) do tych zwrotnic jest inny ABS, jest w ogóle z jakąś wtyczką 2 pinową. Jak to zmontować? Komputer w moim S8 będzie to czytał?
HELP.
S8 D2 PreFL 98rok
Zamontowałem z przodu zwrotnice na 4D0 407 257/258 R.
Są to zwrotnice z 3.3TDi z początku produkcji.
W moich oryginalnych zwrotnicach był ABS wciskany (jak na foto) do tych zwrotnic jest inny ABS, jest w ogóle z jakąś wtyczką 2 pinową. Jak to zmontować? Komputer w moim S8 będzie to czytał?
HELP.
Są wciskane w zwrotnice (w tym co miałem).Adam pisze:One idą na koszyk mocujący ?
[ Dodano: 2020-01-16, 14:00 ]
443 927 817 to masz ? ciekawe czy pomoże
Te są przykręcane jedną śruba.
[ Dodano: 2020-01-16, 16:27 ]
Michał W. podesłał mi link na Allegro
Tutaj jest taki z otworem (zdjęcie ponieżej) jak potrzebuję.
Znalazłem w InterCars boschowy - nr 0 265 006 588.
Opisany jest, że na tył.
Myslicie, że podejdzie?
BTW. Ten z Allegro (foto poniżej) ma 4 przewody, do czego 2 puste mogą odchodzić? Klocki?
Rozumiem, czyli we wciskanym trybie, jest tam koszyczek. Jutro sprawdzę. Mam nadzieję, że się uda.gtfan pisze:Adamowi chodziło o to, że w przedlifcie w otworze w zwrotnicy jest taki blaszany koszyk, który trzyma czujnik i że może dałoby się go przełożyć do poliftowej zwrotnicy żeby zostawić ori czujniki.
Tak, tak jak widać.MeWaPKP pisze: BTW. Ten z Allegro (foto poniżej) ma 4 przewody, do czego 2 puste mogą odchodzić? Klocki?
Wiązka w peszlu rozdziela się na dole zwrotnicy i jedna wiązka idzie do czujnika ABS a druga do czujnika zużycia klocków hamulcowych.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Czekam na przelewMeWaPKP pisze:Udało się przełożyć koszyki. I o dziwo elegancko się trzyma.gtfan pisze:Adamowi chodziło o to, że w przedlifcie w otworze w zwrotnicy jest taki blaszany koszyk, który trzyma czujnik i że może dałoby się go przełożyć do poliftowej zwrotnicy żeby zostawić ori czujniki.
Z Białegostoku do Warszawy jest niedaleko wpadnij do mnie do Warsaw A8 "Cenzura".Adam pisze:Czekam na przelewMeWaPKP pisze:Udało się przełożyć koszyki. I o dziwo elegancko się trzyma.gtfan pisze:Adamowi chodziło o to, że w przedlifcie w otworze w zwrotnicy jest taki blaszany koszyk, który trzyma czujnik i że może dałoby się go przełożyć do poliftowej zwrotnicy żeby zostawić ori czujniki.