![]() |
![]() |
![]() |
A8 vs ...
A8 vs ...
Na forum jest zapewne sporo osób mających ostre zacięcie do jazdy i ma czym jechać.Wiadomo na drodze zdarzają się starcia i rywalizacje ( z różnych przyczyn) z innymi autami i jestem ciekaw jak w tych sytuacjach wypada a8.Jakiemu autu utarliście nosa i jesteście dumni ze swojej a8,a kto wam dał popalić i nie dowierzacie,że a8 okazała się słabsza.
Ja wczoraj wracając z Włocławka złapałem się z kilkoma autami. Najciekawsze było spotkanie z Porsche Carrera które to właśnie mnie wyprzedziło. I na odcinku dwóch/ trzech kilometrów nie mogło mi odskoczyć. Więc z tymi naszymi limuzynami nie jest tak źle. Choć z kilkoma autami dostałem baty z powodu nie znajomości topografi terenu. Nawet z osławioną calibrą. Ale tylko z tego powodu że nie wyprzedzam aut ponad wszystko i mam trochę rozsądku.
Dążenie do doskonałości.
łeee... to się nie liczy :mrgreen:daro72 pisze:Choć z kilkoma autami dostałem baty z powodu nie znajomości topografi terenu.
jakby Cię wyczesał na prostej drodze... z pod świateł... to tak! a jak ktoś jedzie na łeb na szyję to nawet dużym fiatem można! pomińmy opcję kamikaze :evil: takich odpuszczam!
Ja pamiętam najbardziej nocne spotkanie na światłach z BMW E-46 330Ci Cupe za kółkiem młody chłopak... spojrzenie na siebie... koleś pokazał oficjalnie gest ręką że pragnie wyścigu... ja kiwnąłem że ok! zielone i rura... wygrało quattro :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: po około stu metrach stałem na następnych światłach na lewoskręcie... a kolo chyba dopiero ruszał :mrgreen: był jeden wielki pisk i dym palonych gum! akurat wracałem do domu i smiałem się całą drogę sam do siebie

Oj ja tego bardzo duzo pogoniłem najciekawsze autka to:
BMW 750i,audi S4,EvoLancer10 duzo tegp było z motocykli to ścigacze 600 i 750 za 1000 jeszcze nie miałem okazji.
Jedyny samochód z którym miałem problem to nowe RS6 po programie na 650KM ,ale szczescie bo mial blokade przy 300km/h to czymałem mu sie na plecaku cały czas.
8-) 8-) 8-) 8-)
BMW 750i,audi S4,EvoLancer10 duzo tegp było z motocykli to ścigacze 600 i 750 za 1000 jeszcze nie miałem okazji.
Jedyny samochód z którym miałem problem to nowe RS6 po programie na 650KM ,ale szczescie bo mial blokade przy 300km/h to czymałem mu sie na plecaku cały czas.
8-) 8-) 8-) 8-)
Martinez:):):):)Audi S8 ABT
Twoje opowieści są tak prawdziwe jak powieści Andersena ;-)Martinez pisze:Oj ja tego bardzo duzo pogoniłem najciekawsze autka to:
8-) 8-) 8-) 8-)
Rapik dokładnie, teraz trzeba zapytać Martineza co oznacza u niego POGONIĆ :mrgreen:
Jak dla mnie trzymać się za dupą cały czas i wyprzedzić takie autko z impetem a nie to że widzę je na horyzoncie :-P W ramach sprostowania :mrgreen: :mrgreen: RS6 hmmm no coments
Jak dla mnie trzymać się za dupą cały czas i wyprzedzić takie autko z impetem a nie to że widzę je na horyzoncie :-P W ramach sprostowania :mrgreen: :mrgreen: RS6 hmmm no coments
Panowie dziwi mnie czasem porównania przyspieszeń.
Pamiętajmy A8 to Limyzyna a nie wyścigówka...
Śmieszy mnie czasem fakt jak ktoś podchodzi do ciebie i mówi no ty ty masz 360km!!!
Czy tak naprawde to jest dużo?????? Przy tych gabarytach i wadze??? dotego 4x4??
Wystarczy że na światłach stanie mały GTI i 250 kucykami:-) i tak w zasadzie moża lepiej odpuścić temat ścigania. Potem na prostej to może tak ale na starcie?????
Ścigajmy sie jeżeli już chcemy z Limyzynami BMW7 Audi A8 Mercedes S itp.
Ten samochód jest dobry jako TRANSPORTER :-)
Pamiętajmy A8 to Limyzyna a nie wyścigówka...
Śmieszy mnie czasem fakt jak ktoś podchodzi do ciebie i mówi no ty ty masz 360km!!!
Czy tak naprawde to jest dużo?????? Przy tych gabarytach i wadze??? dotego 4x4??
Wystarczy że na światłach stanie mały GTI i 250 kucykami:-) i tak w zasadzie moża lepiej odpuścić temat ścigania. Potem na prostej to może tak ale na starcie?????
Ścigajmy sie jeżeli już chcemy z Limyzynami BMW7 Audi A8 Mercedes S itp.
Ten samochód jest dobry jako TRANSPORTER :-)
Miłość od pierwszego kontaktu :-)
PERS ale tu nie chodzi o jakieś ustawiane fair wyścigi tylko normalne spotkania uliczne w których doszło do małego "spięcia". Oczywiście że a8 to nie wyścigówka i nikt tego nie podważy. Temat po prostu ma pokazać jakie samochody były zdziwione właśnie jak ta dostojna limuzyna potrafi wydrzeć do przodu :mrgreen:
PERS i jakoś nie chce mi sie wierzyć że nigdy nie próbowałeś swoich sił z samochodem innej klasy :mrgreen:
Pozdrawiam.
PERS i jakoś nie chce mi sie wierzyć że nigdy nie próbowałeś swoich sił z samochodem innej klasy :mrgreen:
Pozdrawiam.
Nie no pewnie że patrzyłem co niemiecka technologia potrafi :wpale: Lecz do ulicznych wyścigów na 1/4mili nie należe. Ja bardziej wole wyzwanie Trasa Poznań-Chorwacja ze średnim spalaniem 16/100km :shock: Na Autostradach czuć wyższość nad innymi
Ostatnio zmieniony 21 cze 2010, 16:47 przez Pers, łącznie zmieniany 1 raz.
Miłość od pierwszego kontaktu :-)
-
- Super Klubowicz