NATANIEL pisze:FOSS pisze:Jak trafi mi się jakiś większy grosz to już mam wstępny projekt przeróbki S8...
Uchylisz rąbka tajemnicy? ;-)
eeeeeeeeeeee.... nie.
Bo jak na razie to tylko temat w sferze moich ulotnych marzeń...
żeby to zrealizować muszę mieć luźne xxx kpln a to nie jest mało...
a poza tym ja nie lubię tak pleść bez sensu... nakręcę się jak "szczerbaty na suchary" i skończy się na samym gadaniu...
ja wolę w odwrotnej kolejności... w ciszy i spokoju coś dłubnąć, sprawdzić czy działa a dopiero potem się chwalić :lol:
NATANIEL pisze:A jak się Panowie sprawa przedstawia w starciu S8 D2 vs S6 C5 ? :-D Czy ta mała lepiej się zbiera? Wprawdzie ma 20 kucy mniej, ale jest też lżejsza...
raptor90 pisze:Nataniel S6 avant waży 1790kg, w sedanie 1735kg, natomiast S8 d2 1730kg, więc nie wiem gdzie tu S6 jest lżejsze :mrgreen:
(...)
Gdzieś już to wcześniej pisałem...
moje S8 ma w papierach 1845kg a A8 1895kg.
e
Sa w tej wadze miała w komplecie fabryczny hak więc po zdemontowaniu jest jeszcze jakieś 30kg lżejsza.
Apropos A8/S8 vs....
w sobotę pojechałem swoją e
Są na 1/4mili...
nie był to żaden konkretny wyścig (wolne przejazdy) tylko tak dla zabawy a ja oczywiście wystartowałem tak jak przyjechałem czyli ze wszystkimi gratami na pokładzie...
stanąłem na kresce razem z kolegą z AKP - on S6 C4 Avant bez żadnych udziwnień ale... w manualu...
za pierwszym razem baaaardzo spóźniłem start i złoił mi skórę niesamowicie ale to było bez pomiaru czasu :evil:
za drugim razem wystartowałem lepiej ale i tak z miejsca mi uciekł :-?
"wiatr w żagle" złapałem po jakichś 200m kiedy on był już przede mną o całą długość samochodu... 400m minęliśmy prawie łeb w łeb (o ile dobrze pamiętam on z czasem 18,37sek a ja niestety 18,70sek) ale że wcześniej umówiliśmy się, że tym razem ciągniemy z pedałem w podłodze do końca pasa startowego (lotnisko), więc już po chwili byłem z przodu a chwilę później Roberto widział już tylko moje oddalające się światła :lol:
Po tym małym wyścigu mam spory niedosyt... na samym starcie od tej niezbyt już młodej C4 dostałem w tyłek :diabel:
Teraz jestem bardzo ciekaw jak S8 jeździ w manualu :shock:
Chciałbym się takim przejechać ale niezależnie od efektu na stałe na manuala nie mam najmniejszego zamiaru się przesiadać :-P
greg26 pisze:(...) Z tym łykaniem to nie jest tak jak piszesz.
(...) Byle golf czy jakaś astra ...
Byle Golf z podkręconym TDI niestety...
na 1/4 mili Golfy I i II robiły czasy 13sek. :!: