[D3 ALL ] 22" kola ...czy to mozliwe?
[D3 ALL ] 22" kola ...czy to mozliwe?
Witam, jak w temacie- ktos ma doswiadczenie z 22" 9.5J - opony np 265 35 r22 w D3, nie znam jeszcze wymiaru odsadzenia felgi od piast
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-11-15, 18:50 ]
zle to umiescilem- jak ten post, temat przeniesc
[ Dodano: 2012-11-15, 21:34 ]
Nowe dane:
Felgi sa 4 takie same- przod i tyl 22" 9.5J ET 18,
rozstaw srub- PCD nabite na feldze 92 co jest wogole dziwaczne ale MADE in CHINA, w moich pomiarow wychodzi 5x114
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-11-15, 18:50 ]
zle to umiescilem- jak ten post, temat przeniesc
[ Dodano: 2012-11-15, 21:34 ]
Nowe dane:
Felgi sa 4 takie same- przod i tyl 22" 9.5J ET 18,
rozstaw srub- PCD nabite na feldze 92 co jest wogole dziwaczne ale MADE in CHINA, w moich pomiarow wychodzi 5x114
jojo-jar pisze:Swego czasu przez pare dni miałem u siebie w D3 koła 22". Szerokośc 10", et 40. Opony 265/30/22. Pasowało idealnie.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania...COZZI pisze:No ja wlasnie mysle o takim rozmiarze opon 265/ 35 r22 bo szerokosc felg jest 9.5J
jojo-jar pisze o oponie 265/30R22 a ty piszesz o 265/35R22 a to kompletnie inne rozmiary opon... twoje są za duże i nie wiem czy zmieszczą się w nadkolach.
Apropos rozmiaru koła...
poniżej foto A8 D3 na kołach 22" i oponach w rozmiarze 265/30ZR20 ;-)
Przy ET18 tył będzie jeszcze schowany ale nie wiem czy nie będziesz miał problemu z przodem bo tu mogą koła wystawać.COZZI pisze:Gorzej z tym ET- u mnie felgi ET18 wiec nawet jeszcze nie wiem czy to gorzej czy lepiej...
Noi mam nadzieję, że rozstaw śrub 5x112 bo przy ET18 nie ma szansy na dokładanie jakichkolwiek dystansów zmieniających rozstaw śrub.
jojo-jar pisze: Wyslij fotke felg. Czy dobrze rozumi ze chcesz "kitajce" założyć do D3???? :shock: :shock: :shock:
"Kitajce" czyli "chińczyki" czyli felgi "no name" ;-)COZZI pisze:a co to sa "kitajce"- z kad takie miano, okreslenie?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
FOSS- thx
Rozmiar opon - nie mam jeszcze w tej chwili wiec wysokosc profilu jest mi obojetna, wiedome mi jest, im mniej tym bezpieczniej to zmiescic. stety badz niestety rozstaw srub nie jest 5x112 wiec moze byc zabawnie- o ile mierze dobrze i mam nadzieje to jest 5x114- a wtedy moze uda sie na "wobbly nuts" to przykrecic- gorzej jesli 5x116...
Fakt felgi "made in china" - w USA maja nazwe VELOCITY 800, nie znam ich wytrzymalosci itp,
Wiadome jest rowniez, iz takie kola implikuje by podkreslic wizualne walory, nie spodziewam sie ani komfortowej jazdy ani wyczynowej- maja za zadanie sie czasem krecic i dobrze sie prezentowac .
Widzialem w innym temacie fote ustrzelona w "D", sam jestem wielkim zwolennikiem piecioramiennej gwiazdy, _ _ _
opcja A,: 5 ramion z "wkleslym" srodkiem- co jeszcze bardziej powieksza optycznie rozmiar kola
opcja B,: z rantami, tylnie jak najwiekszym, jak najszerszy rozmiar opon ( zaczynajace sie od" 3 " z przodu
Dla przykladu- A ( Kachn rsc, Audi nowy design rs)
Dla przykladu - B ( Kahn rsc2 (jednak ladniejsza jest tylko 19" rozniaca sie od 22", oraz wiele wiele innych najczesciej spotykanych custom wheels na Amerykanskich drogach )
[ Dodano: 2012-11-17, 00:33 ]
KAhn rsc2 19"
kahn rs
Kahn rsc2 22"
audi rs
Rozmiar opon - nie mam jeszcze w tej chwili wiec wysokosc profilu jest mi obojetna, wiedome mi jest, im mniej tym bezpieczniej to zmiescic. stety badz niestety rozstaw srub nie jest 5x112 wiec moze byc zabawnie- o ile mierze dobrze i mam nadzieje to jest 5x114- a wtedy moze uda sie na "wobbly nuts" to przykrecic- gorzej jesli 5x116...
Fakt felgi "made in china" - w USA maja nazwe VELOCITY 800, nie znam ich wytrzymalosci itp,
Wiadome jest rowniez, iz takie kola implikuje by podkreslic wizualne walory, nie spodziewam sie ani komfortowej jazdy ani wyczynowej- maja za zadanie sie czasem krecic i dobrze sie prezentowac .
Widzialem w innym temacie fote ustrzelona w "D", sam jestem wielkim zwolennikiem piecioramiennej gwiazdy, _ _ _
opcja A,: 5 ramion z "wkleslym" srodkiem- co jeszcze bardziej powieksza optycznie rozmiar kola
opcja B,: z rantami, tylnie jak najwiekszym, jak najszerszy rozmiar opon ( zaczynajace sie od" 3 " z przodu
Dla przykladu- A ( Kachn rsc, Audi nowy design rs)
Dla przykladu - B ( Kahn rsc2 (jednak ladniejsza jest tylko 19" rozniaca sie od 22", oraz wiele wiele innych najczesciej spotykanych custom wheels na Amerykanskich drogach )
[ Dodano: 2012-11-17, 00:33 ]
KAhn rsc2 19"
kahn rs
Kahn rsc2 22"
audi rs
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
COZZI, poniekad mozna powiedziec ze Foss jest tu jak to ujales takim forumowym "guru"....jest tutaj od zawsze i ogarnia wiele spraw z zyciem forum zwiazanych...tak poztym to Ja Go nie bronie, wiem jaka widze posiadl na temat A8 zarowno d2 jak i d3, tak wiec znajac go smialo mozna dojsc do takiego wniosku ze to poprostu literowka
hehehe, no fakt, może być ciężko :lol:yasio pisze:ciekawe co za fachowiec naciągnie oponę r20 na kółko 22"
poprawny rozmiar tej opony to oczywiście 265/30R22... z automatu klepnąłem te 20" bo tak się do nich przyzwyczaiłem :-P
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-