części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Naprawa 5Hp24 Wsteczny

Zrobiłeś coś w swoim Audi A8 ? Masz do tego fotostory i opis ? Pochwal się innym.
Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 15 lis 2013, 21:30

no właśnie o tym mówię ... nic dodać nic ująć
bądź sobą, wariatów też lubią

Gość

Post autor: Gość » 16 lis 2013, 13:06

Ja jestem jednym z tych co raczej za rozbieranie ASB sie by nie wzieli ale tez oddawac byle komu tez nie mam zamiaru. Dałem do serwisu ASB który miał rzetelne opinie i własciciel rozmawiał z sensem od pierwszej minuty. CO ciekawe właściciel po rozebraniu mojej ASB sam mnie zaprosił do oględzin i podjęcia decyzji co dalej ponieważ wg niego sie nie opłacało naprawiac tak zajechanej skrzyni. Bez żadnych kosztów dostałem trochę czasu na znalezienie używki którą to by przed montażem sprawdzili i cena by wtedy była ogólnie dopuszczalna ale w tamtym czasie znaleźć dobrą używke nawet wizualnie graniczyło z cudem tak wiec po tygodniu zrezygnowałem i zleciłem jednak remont mojego szrota. Wyniósł 7600zł
Gwarancja był na pół roku jak wszedzie ale kto ile km zrobi w tym czasie to nie ma znaczenia-jeden 50tyś ja może z 5 zrobiłem. Od tamtej pory minęły 4 lata i moja ASB jeszcze sie nie rozpadła a olej jest czyściutki przy kazdej wymianie więc może jeszcze pojeździ :mrgreen:
Reasumując są warsztaty co uczciwie podchodza lecz trza troche rozpoznania zrobić i nawet telefoniczna rozmowa potrafi wiele dać w tym zakresie.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 26 lis 2013, 21:57

SIVVY08 pisze:No ja myślę że jakieś dwa dni bo żeby zacisnąć jaki kolwiek kosz sprzęgła trzeba jechać do serwisu bo bez maszynki nie ma możliwość tego zrobić, samo rozebranie i złożenie skrzyni to z 6godzin
...nie no wielki szacun :peace: Jak bede kiedys w Swidnicy u rodzinki to podjade do Walbrzycha cie sie poklonic i posluchac raz jeszcze jak tego dokonales....takie historie co raz mocniej przekonuja mnie do tego zeby samemu probowac walczyc.... :mrgreen:
to nie jest zwykły napęd...to

SenatorS8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: SenatorS8 » 29 gru 2013, 13:03

Wiem ze lekki kotlet ale. ;)
Ponieważ sam jestem mechanikiem z zamiłowania to swoja skrzynie robiłem sam.
Powiem wam panowie ze skrzynia automatyczna to jest jedyna rzecz w samochodzie której się nie naprawia częściowo.
Zawsze kompleksowo.
Jak się zmielił kosz czy spaliło tarczki to i tak cala skrzynia musi być rozebrana w pyl i przejrzana bo syf osadzi się wszędzie tym bardziej ze to są wirujące elementy wiec odśrodkowo elementy stale się poosadzają a po takim częściowym remoncie odpadną dzięki świeżemu olejowi i zaś jest bagno.
W skrzyni zawsze remontujemy dodatkowo konwerter A w przypadku naszych 5hp remont płyty sterującej z wymiana tłoka regulacji ciśnienia bo się wyciera (coś jak zatarty tłok w silniku) i tez są potem zdziwienia ze skrzynia wy remontowa a dalej coś nie tak jest.
Dlatego remont kosztuje bo w same części wymienne trzeba włożyć 4 tys.

Regulamin:
6. PISANIE WIELKIMI LITERAMI jest uznawane za krzyk i niezgodne z netykietą.

pozdrawiam ernesto.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2013, 14:37 przez SenatorS8, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 11 mar 2014, 20:39

SivvyV8 - WIELKI SZACUN. Za odwagę, wiedzę i to, że chciałeś się z nami tym wszystkim podzielić. Jeszcze raz dzięki.
Bądź dobry jak chleb.

smoczek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: smoczek » 20 kwie 2014, 09:56

szacuneczek bo rzuciles sobie wyzwanie,
i masz dumna swiadomosc ze sam naprawiles skrzynie,
na pewno sympatyczne uczucie :-)

jednak nie każdy ma zaplecze techniczne i 10 znajomych do dźwigania,
ja mieszkam na osiedlu domkow, i zaparkować czasem nie ma gdzie...
u mnie tez "zginal" wsteczny,
a koszt naprawy z polroczna gwarancja, nowym olejem i filtrem, oraz NOWYM ORGINALNYM KOSZEM WSTECZNEGO wyniosl mnie 2400zl
[mechanik w Zurominku]
Wiec przynajmniej w moim przypadku, nikt mnie nie okradal i nie zdzieral ze mnie,
jak coponiektorzy sugeruja / a niewiem czy kiedykolwiek padla im skrzynia, no ale nieistotne/ można wręcz powiedzieć ze to dla serwisu robota 'po kosztach' , bo jaki tu zarobek ? 10-20% ?
pisze to zerkając w twój kosztorys, wiadomo serwis ma zrodla swoje i znizki, ale kokosow tu nie ma napewno, no i gwarancja dochodzi.

- z tego co badalem teren w okolicy, jest to do zrobienia za:
1500zl montując kosz urzywany lub 2000zl wzmacniany zamiennik za 8 stow.

Awatar użytkownika
Klimass1
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Klimass1 » 30 wrz 2014, 00:53

Dobra robota ;) , z ojcem ostatnio mieliśmy okazję naprawiać wsteczny bieg w D2 właśnie :) no i przydatny okazał się twój temat z forum . Co do stwierdzenia że naprawa tej skrzyni w porównaniu z wyjęciem to nic to się zgadzamy w stu procentach :D 4 typa się przydało i trochę kombinacji , no ale w sumie to już któraś skrzynia z kolei z a8 wytargana więc wszystko pod kontrolą :)
Regulamin - reklama.
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców
A6 C6 BMK wymiana wtrysków?

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 02 paź 2014, 09:45

a jelsi moge zapytac to ile kosztuje ten kosz wstecznego ?? jakiej marki wystepuja te kosze czy cos mozna zrobic przy okazji jak juz bedzie sie miało na stole skrzynię ??
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 02 paź 2014, 18:59

preston81 pisze:czy cos mozna zrobic przy okazji jak juz bedzie sie miało na stole skrzynię ??
mysle ze juz SenatorS8, odpowiedzal na Twoje pytanie ;)
SenatorS8 pisze:skrzynia automatyczna to jest jedyna rzecz w samochodzie której się nie naprawia częściowo.
Zawsze kompleksowo.
Jak się zmielił kosz czy spaliło tarczki to i tak cala skrzynia musi być rozebrana w pyl i przejrzana bo syf osadzi się wszędzie tym bardziej ze to są wirujące elementy wiec odśrodkowo elementy stale się poosadzają a po takim częściowym remoncie odpadną dzięki świeżemu olejowi i zaś jest bagno.
W skrzyni zawsze remontujemy dodatkowo konwerter A w przypadku naszych 5hp remont płyty sterującej z wymiana tłoka regulacji ciśnienia bo się wyciera (coś jak zatarty tłok w silniku) i tez są potem zdziwienia ze skrzynia wy remontowa a dalej coś nie tak jest.
Dlatego remont kosztuje bo w same części wymienne trzeba włożyć 4 tys.
to nie jest zwykły napęd...to

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl