Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 94 4.2PB/LPG ] Rurka przy akumulatorze

Awatar użytkownika
Judo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 94 4.2PB/LPG ] Rurka przy akumulatorze

Post autor: Judo » 24 kwie 2015, 09:01

Hej
Wczoraj wyjąłem akumulator w celu doładowania, dzisiaj jak go wkładałem moim oczom ukazała się jakaś nie podłączona rurka, wygląda jak od centralnego, czy to jakiś wężyk do skroplin jest ? Dodam , że od momentu kiedy auto stało tydzień nie używane mam problem z otwieraniem drzwi z pilota w kluczyku, zamyka i otwiera się tylko przez kluczyk.Stąd myślałem , że może akumulator jest słaby i go podładowałem.Jednak to nic nie dało.
Dedukuje ,że raczej nie jest to rurka od centralnego, bo kluczykiem wszystkie drzwi i klapa się zamykają... Co to może być ?
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 24 kwie 2015, 10:15

O ile się nie mylę to odpowietrzenie akumulatora .Niektóre aku miały z boku w pokrywie taki dzióbek i na niego właśnie naciągało się wężyk.
A wymieniałeś bateryjki w kluczyku ? Jeśli nie to spróbuj ,nie wiem czemu ale ja robię to bardzo często po miesiącu zawsze padają bateryjki i muszę wymienić na nowe . Kodowanie bardzo proste--
1.Włóż kluczyk do zamka zamknij auto z kluczyka pozostaw w zamku do momentu uzbrojenia alarmu - kontroluj diodę na pulpicie .
2.Otwórz auto kluczykiem
3.To samo zrób już z przycisku na kluczyku i gotowe

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl