Trzeba mi konkret odpowiedzi na parę pytań, najlepiej ludzi, którzy mają pamięć pasażera a jeszcze lepiej takich którzy mają D2 Longa i panele z tyłu.
1 - jak konkretnie działa * w panelu kierowcy ? Co to robi ? Opis jak dla idioty proszę.
2 - czy sterowniki pod fotelem kierowcy i pasażera różnią się ?
3 - w instrukcji opisany, prawy za pasażerem, ręcznie steruje przesuwaniem fotela pasazera z przodu, lub automatycznie odsuwa i przysuwa fotel po otwarciu drzwi zeby sie latwiej wsiadalo, ale po co ta zaslepka ? co tam mialo byc ?
4 - czy dobrze mysle ze ten z tylu ale za kierowca dziala tylko tak ze ulatwia wsiadanie ale juz sterowac nie daje ? Jesli nie to co robi ?
5 - biedniejsza wersja tego z pkt 3, czy co ? tylko reczne przesuwanie ?
6 - jakie sa numery czesci, z pkt 3, 4 i 5 ?
[D2 ALL ] Pamięć pasażera + tył
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
[D2 ALL ] Pamięć pasażera + tył
Black Cars Matters
Re: Pamięć pasażera + tył
W panelu kierowcy z przyciskiem * nie widziałem.dice111 pisze:1 - jak konkretnie działa * w panelu kierowcy ? Co to robi ? Opis jak dla idioty proszę.
Wg. mnie sterowniki są te same.dice111 pisze:2 - czy sterowniki pod fotelem kierowcy i pasażera różnią się ?
Nie widzę rozróżnienia czy to wersja krótka czy długa ani nawet rozróżnienia w zależności od zastosowanych foteli
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- dice111
- Moderator
Re: Pamięć pasażera + tył
Występował, gdy była pamięć dla kierowcy i pasażera. Ponoć jakoś kierowca może obsługiwać fotel pasażera, ale chce dokładnie wiedzieć na czym to polega.FOSS pisze:W panelu kierowcy z przyciskiem * nie widziałem.dice111 pisze:1 - jak konkretnie działa * w panelu kierowcy ? Co to robi ? Opis jak dla idioty proszę.
W takim razie chciałbym wiedzieć, dlaczego fotele podpięte po siebie (kierowcy z pasażerem, tak jak na schemacie) głupieją i jeżdżą se oba jak chcą.FOSS pisze:Wg. mnie sterowniki są te same.dice111 pisze:2 - czy sterowniki pod fotelem kierowcy i pasażera różnią się ?
Nie widzę rozróżnienia czy to wersja krótka czy długa ani nawet rozróżnienia w zależności od zastosowanych foteli
Black Cars Matters
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Skrzynia: Tiptronic
- Imię: Krzysztof
Sorki że dopiero dzisiaj piszę ale wczoraj nie dałem rady.dice111 pisze:1 - jak konkretnie działa * w panelu kierowcy ? Co to robi ? Opis jak dla idioty proszę.
Ja u siebie w D2 mam pamięć foteli dla kierowcy i pasażera i jak są włączone obie pamięci to mogę ustawić pamięć fotela pasażera i zapamiętać go pod przyciskiem z gwiazdką.Z tyłu mam tylko biedniejszą wersję ze zdjęcia nr.5 i jest to tylko ręczne przesuwanie siedzenia pasażera.
- dice111
- Moderator
Tak przy okazji doposazania w eSce pamieci pasazera - wychodzi na to, ze gwiazdka * po stronie kierowcy dziala tak ze naciskajac ja fotel pasazera ustawia sie w pozycji numer 4 zapamietanej w pamieci pasazera (czyli jesli prawy fotel ustawimy na lezaco i zapiszemu to ustawienie pod nr 4, to potem mozemy to ustawienie wywolac gwiazdka). Glupie to troche, bo tracimy w sumie jedno ustawienie po stronie kierowcy na rzecz czegos co moglo byc lepiej zrobione (np wywolywac rozne pozycje, albo dublowac ustawienie kierowcy itp).
Black Cars Matters