tu przykłady chociażby znaczka:
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] S8 - różnice w licznikach
[D2 FL ALL ] S8 - różnice w licznikach
Witam. Mam pytanie czemu była różnica albo kiedy weszła zmiana liczników w audi s8 d2 FL. chodzi mi o zmianę napisu S8 na licznikach. Mógł by mi ktoś odpowiedzieć bo nie wiem sam czy to jakieś przeróbki czy takie liczniki szły.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Ostatnio zmieniony 01 lut 2014, 23:33 przez wojtf23, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja była 

czarny pisze:Ta druga to może s6 c5?
Ale panowie, przecież to podglądowe foto, a w S8 jest identyczny znaczek tylko, że w drugiej belce nie ma 4 czy 6 a jest 8.czarny, ja Ci powiem ze to albo jest s6 c5, albo s4 b5

Co do zmian to pierwsze foto jest od nowszych roczników. Taki drugi lift zegarów, a zmiany weszły w 2000 roku. Który miesiąc to nie mam pojęcia. <niewiem>
Razem z wprowadzeniem nowego znaczka na zegarach, zmieniły się także znaczki na kierownicy, grilu i klapie.
Re: S8 - różnice w licznikach
W roku 2000 - od roku modelowego 2001 czyli jakoś od czerwca 2000wojtf23 pisze:Witam. Mam pytanie czemu była różnica albo kiedy weszła zmiana liczników w audi s8 d2 FL. chodzi mi o zmianę napisu S8 na licznikach.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
No właśnie to mnie ciekawiło bo audi jest 2000 rocznik tylko nie wiem który miesiąc. a co do zdjęcia to jest to s6 i na pewno to nie s8 bo s8 nie miało ładownia na liczniku
a teraz takie dodatkowe pytanie czy jest dużo roboty żeby założyć taki licznik z tym nowszym znaczkiem. Na pewno trzeba by było wsad licznika tylko pytanie czy coś jeszcze ???

Moja była 

Licznik jest dłubany i raczej na pewno nie oryginalny, lub nie jest to S8. Znaczek w eSce jest po lewej stronie, na obrotomierzu. Mam taki u siebie mimo iż auto mam po lifcie, a licznik na 100% oryginalny.Simone331 pisze:czarny pisze:Ta druga to może s6 c5?Ale panowie, przecież to podglądowe foto, a w S8 jest identyczny znaczek tylko, że w drugiej belce nie ma 4 czy 6 a jest 8.czarny, ja Ci powiem ze to albo jest s6 c5, albo s4 b5
Co do zmian to pierwsze foto jest od nowszych roczników. Taki drugi lift zegarów, a zmiany weszły w 2000 roku. Który miesiąc to nie mam pojęcia. <niewiem>
Razem z wprowadzeniem nowego znaczka na zegarach, zmieniły się także znaczki na kierownicy, grilu i klapie.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2014, 12:34 przez Flash, łącznie zmieniany 2 razy.
Najbardziej problematyczne będzie dostosowanie immo, potem korekta przebiegu, aby dostosować go do poprzedniego licznika. Na samym końcu kodowanie, aby miał te same funkcje co poprzedni.wojtf23 pisze:Na pewno trzeba by było wsad licznika tylko pytanie czy coś jeszcze ?? ?
Tu się z Tobą zgodzę, że naczek jest na tarczy obrotomierza, ale aby było jaśniej odsyłam do tego co napisałem prędzej, czyli:Flash pisze:Licznik jest dłubany i raczej na pewno nie oryginalny. Znaczek w eSce jest po lewej stronie, na obrotomierzu. Mam taki u siebie mimo iż auto mam po lifcie, a licznik na 100% oryginalny.
...podglądowe foto...
Niestety to nie takie proste. Ciężko jest później odpowiednio ustawić wskazówki.wojtf23 pisze:a nie lepiej zmienić tylko tarczę jeśli się da?? i resztę mieć na części typu wyświetlacz itp.
Z immo nie, z resztą już tak.wojtf23 pisze:Aha a czy vcds poradzi sobie z kodowanie immo itp.
Możesz to rozwinąć?Szkoda że koledzy czytają forum od tyłu albo nie wszystko
Co do ustawienia licznika czyli wskazówek to jest mały kłopot bo vcdsem ustawisz sprawdzając licznik. Wystarczy mieć podpięty licznik do samochodu a mieć ściągniętą szybkę i ustawisz 
Co do czytania forum od tyłu to chodziło mi o to że koledzy z forum wchodzą na dany temat i czytają pierwszy post a potem ostatni bo skoro by czytali całe tematy to by nie było tekstów typu: ''to nie jest na pewno licznik z s8'' albo ''Licznik jest dłubany i raczej na pewno nie oryginalny, lub nie jest to S8''
Tylko ty czyli Simone331 kapnąłeś się i napisałeś że to zdjęcie poglądowe.
Temat można zamknąć. Szkoda tylko że nie mam już swojej s8. Ale mam nadzieję że za niedługo będę znów posiadaczem tej niuni

Co do czytania forum od tyłu to chodziło mi o to że koledzy z forum wchodzą na dany temat i czytają pierwszy post a potem ostatni bo skoro by czytali całe tematy to by nie było tekstów typu: ''to nie jest na pewno licznik z s8'' albo ''Licznik jest dłubany i raczej na pewno nie oryginalny, lub nie jest to S8''
Tylko ty czyli Simone331 kapnąłeś się i napisałeś że to zdjęcie poglądowe.
Temat można zamknąć. Szkoda tylko że nie mam już swojej s8. Ale mam nadzieję że za niedługo będę znów posiadaczem tej niuni

Moja była 

wojtf23, pytales o roznice w znaczkach i licznikach audi s8, przytaczajac 2 zdjecia licznikow... to drugie nie bylo z s8 wiec to wyraznie napisalem, chyba jasniej sie nie dalo tego wyjasnic, wiec chyba logiczne jest ze nie bedziemy sie rozpisywac na temat roznic skoro sa to 2 rozne liczniki z calkowicie roznych od siebie aut