[S8 D2 01 ] Woda w bagażniku, woda koło akumulatora
dziekuje ci za screeny , btw masz moze wiedze jak się tam dostać ? chyba trzeba drzec podsufitke ? chociaz co niby by to mialo dac ? z przodu jak sie przetka to laczy sie to z przednimi odplywami , a gdyby tak od konca tych odplywow postarac sie dostac czyli od dolu tylko gdzie ne sie koncza ??
bądź sobą, wariatów też lubią
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Jeszcze tego nie grzebałem, ale po zdjęciu podsufitki powinien być dobry dostęp - widziałem przy ściąganiu obudowy szyberdachu z solarem.preston81 pisze:masz moze wiedze jak się tam dostać ? chyba trzeba drzec podsufitke ? chociaz co niby by to mialo dac ?
Ja do przetykania używam coś w rodzaju linki napędowej od licznika - chyba od jakiegoś samochodu ciężarowego - ma ponad metr długości.
linkę mam wydaje mi sie ze dostęp bedzie od góry nie od spodu, ale mniejsza z tym mnie interesuje gdzie te odplywy sie koncza i wjechał bym od Du*y strony z tego co widzialem na 1 fotce to chyba w tylnich nadkolach ...
https://photos.app.goo.gl/smlGPA6GMxWJi8oc2
https://photos.app.goo.gl/smlGPA6GMxWJi8oc2
Po prostu mylisz pojęciapreston81 pisze:panowie to ile jest tych odpływów w a8 d2 po lifcie , kazdy mi tu mowil ze 2 na szyberdachu z przodu 2 pod maską i czesto zatykaja sie w tunelu srodkowym ,....czy ktos wie ile odplywow jest z tyłu i jak sie do nich dostac gdzie sa umiejscowione , tutaj pisza o jakis przewodach ktorymi ma ta woda plynac z dachu do tyłu ? gdze to jest ?
Odpływów jest kilka a każdy ma swoje zadanie...
- odpływy z szyberdachu
- odpływy z podszybia
- odpływy z układu klimatyzacji
- ...
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
to juz bylo wyjasnione kilka razy , a tu od poczatku pisze jaki mam problem .... mokry tylni slupek tapicerki - moje podejrzenia tylne odplywy szyberdachu , moje pytanie jak je przetkac od gory da rade? ew gdzie dokladnie znajduja sie konce odplywu tylnego szyberdachu ? czy tak jak w d3 pod nadkolem od strony zderzaka czy gdzies indziej ?FOSS pisze:Po prostu mylisz pojęcia
Odpływów jest kilka a każdy ma swoje zadanie...
- odpływy z szyberdachu
- odpływy z podszybia
- odpływy z układu klimatyzacji
Końce odpływów tylnych szyberdachu kończą się pod tylnym zderzakiem po bokach. Nie pamiętam już teraz dokładnie, ale nie trzeba chyba ściągać zderzaka, bo dostęp do końcówek wężyków jest od bagażnika (pod boczkami; z jednej strony chyba za wzmacniaczem, a z drugiej za akumulatorem), a od zewnątrz jest tylko gumowa końcówka. U mnie było mokro przy wzmacniaczu i we wnęce koła zapasowego, bo się właśnie ta gumowa końcówka zatkała (jest tam taki dziwny patent-zwężenie, które ma się rozchylać pod naporem wody, ale jest to podatne na zabrudzenia). Kurcze, robiłem to w 2016, ale niewiele szczegółów pamiętam
Przy tylnym słupku raczej nie ma łączeń wężyka, więc albo jest całkowicie zapchany i woda przelewa się aż od szyberdachu, albo jest jakaś inna przyczyna. Jeśli zdejmiesz wężyk w bagażniku i poleci dużo wody, to opcja pierwsza
Przy tylnym słupku raczej nie ma łączeń wężyka, więc albo jest całkowicie zapchany i woda przelewa się aż od szyberdachu, albo jest jakaś inna przyczyna. Jeśli zdejmiesz wężyk w bagażniku i poleci dużo wody, to opcja pierwsza