[D3 FL ALL ] Jaki fotelik dziecięcy ??
- PiotrekS
- Forum Audi A8
- Moje auto: A8 D4
- Rocznik: 2015
- Silnik: V8 4.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Piotr
Jako ze w październiku będę potrzebował fotelik to zastanawia mnie czy skóra na siedzeniach nie niszczy sie od tych plastikowych podstawek fotelika? Nie miałem okazji przyglądać sie konstrukcjom fotelika, tylko to co w necie widziałem ale zastanawiam sie czy nie będzie trzeba podkladac jakiś np kocyk pod taki fotelik?
Pozdrawiam
PiotrekS
PiotrekS
ja mam fotelik Graco i przekladam raz do jednego auta w welurze raz do audi w skórze.Nie patrz na ścieralność ... Pomyśl o bezpieczeństwie.Fotelik zakupiłem w tej firmie i jestem zadowolony .Wszystko odpowiada standardom bezpieczeństwa i tak w nawiasie nic mi się nie starło po za odciskami bo jednak nasza pociecha ma wagę. :-)PiotrekS pisze:Jako ze w październiku będę potrzebował fotelik to zastanawia mnie czy skóra na siedzeniach nie niszczy sie od tych plastikowych podstawek fotelika? Nie miałem okazji przyglądać sie konstrukcjom fotelika, tylko to co w necie widziałem ale zastanawiam sie czy nie będzie trzeba podkladac jakiś np kocyk pod taki fotelik?
Niestety przy długim i ciągłym użytkowaniu na kanapie tylnej będą ślady....ja wożę je tygodniami na stałe zamocowane bo codziennie wożę maluchy do przedszkola dlatego na całej tylnej kanapie mam rozłożony koc co chroni kanapę nie tylko przed fotelikami samymi w sobie ale także przed wszystkimi brudami jakie potrafią wygenerować dzieciaki ;-)PiotrekS pisze:Jako ze w październiku będę potrzebował fotelik to zastanawia mnie czy skóra na siedzeniach nie niszczy sie od tych plastikowych podstawek fotelika? Nie miałem okazji przyglądać sie konstrukcjom fotelika, tylko to co w necie widziałem ale zastanawiam sie czy nie będzie trzeba podkladac jakiś np kocyk pod taki fotelik?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Moja żona uszyła swego rodzaju podkładkę pod fotelik, aby nie niszczył skóry. Podkładka wykonana jest z gąbki oraz alkantary (pod kolor tapicerki) kupionych na allegro. Wygląda estetycznie i spełnia swoje zadanie chroniąc skórę.
Mam dwa takie same foteliki Romer King Plus (chyba dobrze pamiętam - bardzo dobrze wypadały w testach zderzeniowych) w audi 100 C4 i w A8. Muszę powiedzieć, że ten sam fotelik zamontowany w C4 jest dużo stabilniejszy. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że konstrukcja pasów bezpieczeństwa jest inna. W A8 są u mnie z tyłu napinacze, które w razie wypadku dociągną fotelik i niepozwolą, aby poleciał na boki - tak myślę.
Mam dwa takie same foteliki Romer King Plus (chyba dobrze pamiętam - bardzo dobrze wypadały w testach zderzeniowych) w audi 100 C4 i w A8. Muszę powiedzieć, że ten sam fotelik zamontowany w C4 jest dużo stabilniejszy. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że konstrukcja pasów bezpieczeństwa jest inna. W A8 są u mnie z tyłu napinacze, które w razie wypadku dociągną fotelik i niepozwolą, aby poleciał na boki - tak myślę.
-
- Forum Audi A8
Jeżeli nie masz otworów to chyba nic z tego, fabryczne nakrętki są wspawane w konstrukcję, no chyba że znajdziesz jakiegoś magika co będzie spawał Tobie aluminium...adrian949 pisze:Panowie przed chwilą kupiłem mocowanie isofix, niestety nie ma u mnie otworów pod mocowanie :-( , ma ktoś może jakieś wymiary otworów gdzie je zamontować?