podłącze się pod temat Panowie i zapytam - istnieje jakaś firma produkująca sprężyny obniżające do S8, której produkty są 100% pewne i dobrze wykonane?
Pisząc "dobrze wykonana" mam na mysli to zeby auto stało równiutko:)
Nosiłem się już z zamiarem kupna Jemexow na sam przód, ale po doświadczeniu kolegi Proxxy z ich produktem chyba zmieniłem zdanie...
[S8 D2 00 ] Problem po obniżeniu
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Czyli jednak ma stać równo. Tak sobie myślę teraz że u mnie przyczyną są nieoryginalne sprężyny tylne, które mogły nierównomiernie oklapnąć. Przód mam ori ale od wersji 2.8 co właściwie też może być przyczyną...maciu pisze:dopiero dzisiaj się udało pod marketem na asfalcie - pod domem i w pracy mam nierówne parkingi
do błotnika 71cm od gruntu po obu stronach różnica +/- 2-3mm
sprężyny mam z S8
EIBACH-a mogę polecić z czystym sumieniem, jeździłem na nich 2 lata moją ex A4 i było zajebiście twardo a autko prowadziło się jak marzenie, obniżone miałem je o 8cm zestawem pro damper (sprężyny i amory o krótkim skoku). jamexy, febi czy weitech-y po prostu wysiadają przy tym zawieszeniu. i nie było problemu z nierównym staniem auta
Co do Jamex'ów to już kilka lat temu znajomy z firmy tuningowej mówił mi że produkty tej firmy pogorszyły się jakościowo (mieli kilka przypadków pękających sprężyn) i Oni zrezygnowali wogóle z ich sprzedaży/montażu...lunizS8 pisze:Nosiłem się już z zamiarem kupna Jemexow na sam przód, ale po doświadczeniu kolegi Proxxy z ich produktem chyba zmieniłem zdanie...
nie wiem na ile w tym prawdy ale raczej nie mam powodu w to wątpić tym bardziej że nie byłem w trakcie obniżania żadnego auta a rozmowa była czysto koleżeńska...
noi nie wiem jak to wygląda na dzień dzisiejszy ale czytając o kłopotach kolegi Proxxy to chyba na dobre raczej nic się nie zmieniło :-?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-