Nie dziala mi trub podnosnika.Nie moge wybrac-wlacz.Wymienilem kompresor 4 dni temu na nowy.Autko sie opuszcza i podnosi w kazdym trybie tak jak przystalo A8,ale pali sie ciagle pomaranczowa lampka i znaczek poziomowania reflektorow.Nie mozna zaadoptowac zawieszenia.Samochod jest chyba troszke za wysoko na kazdym trybie(mnie to pasuje).Co robic gdyz musze wymienic klocki.
Dodam ze przednie prawe zawieszenie jest nizej niz lewe o jeden cm a tyl na odwrot.Autko stalo 2 dni i nigdzie sie nie opuscilo.
![]() |
![]() |
[D3 04 4.2MPI ] Tryb podnosnika nie dziala
-
- Forum Audi A8
[D3 04 4.2MPI ] Tryb podnosnika nie dziala
Ostatnio zmieniony 24 sty 2012, 21:11 przez Roslinawaw, łącznie zmieniany 1 raz.
- baranina24vip
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
kolego dokładnie to jaki błąd? podaj kod
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
-
- Forum Audi A8
Pojawia sie blad 051e,jezeli chodzi o kompresor kupilem nowy.Rzeczywiscie czyta ze jest nieznany sygnal sterownika.Ale teraz ktory to sterownik od reflektorow?Czy moze rowniez od zawieszenia?
[ Dodano: 2012-02-13, 12:52 ]
wolek, Dzis bylem kolejny raz w warsztacie.Na podnosniku sprawdzalismy kazdy z czujnikow i wszystkie po poruszeniu dawaly sygnal do sterownika a ten regulowal zawieszenie.GDzies wyczytalem ze moga byc do wymiany jak podaja odmienne wartosci dla danej pary.Tak jest u mnie podaja na przemian kazde z kol 130mm 129mm 130mm 129mm tylko jesli tak jest to ktory jest winien?Dodam ze auto na postoju ma tylko tryb auto i komfort ale jak rusze to moge wybrac inne tryby nawet jesli pozniej sie zatrzymam..Blagam pomozcie bo skonczyly mi sie klocki i tarcze ktore leza w pokoju i patrze na nie z politowaniem bo cieszyl;em sie ze za komplet dalem 950zl.Nie ma trybu podnosnika.
[ Dodano: 2012-02-13, 12:52 ]
wolek, Dzis bylem kolejny raz w warsztacie.Na podnosniku sprawdzalismy kazdy z czujnikow i wszystkie po poruszeniu dawaly sygnal do sterownika a ten regulowal zawieszenie.GDzies wyczytalem ze moga byc do wymiany jak podaja odmienne wartosci dla danej pary.Tak jest u mnie podaja na przemian kazde z kol 130mm 129mm 130mm 129mm tylko jesli tak jest to ktory jest winien?Dodam ze auto na postoju ma tylko tryb auto i komfort ale jak rusze to moge wybrac inne tryby nawet jesli pozniej sie zatrzymam..Blagam pomozcie bo skonczyly mi sie klocki i tarcze ktore leza w pokoju i patrze na nie z politowaniem bo cieszyl;em sie ze za komplet dalem 950zl.Nie ma trybu podnosnika.