![]() |
![]() |
![]() |
[D3 05 4.2MPI/LPG ] czujnik temperatury kompresora
-
- Forum Audi A8
[D3 05 4.2MPI/LPG ] czujnik temperatury kompresora
witam,mam pewien problem,wczoraj odebrałem sam.od mechanika,zmieniał chłodniczkę oleju, do tej wymiany ściągał cały przód,po odebraniu podłączyłem go pod vag i wyskoczył mi błąd:czujnik temperaturt kompresora układu poziomowania pojazdu
010 przerwa/zwarcie z plusem sporadyczne
stan błędu 000101010
świeci mi też pomarańczowa kontrolka na desce,taka sama jak bym zablokował zawieszenie przed podnoszeniem pojazdu do góry,na ekranie cd wyświetla regulacje poziomu ustawienia sam.normalnie i wszystko działa ,podnosi i obniża,czy ktoś wie jak mogę usunąć tą usterke?
dzięki.
010 przerwa/zwarcie z plusem sporadyczne
stan błędu 000101010
świeci mi też pomarańczowa kontrolka na desce,taka sama jak bym zablokował zawieszenie przed podnoszeniem pojazdu do góry,na ekranie cd wyświetla regulacje poziomu ustawienia sam.normalnie i wszystko działa ,podnosi i obniża,czy ktoś wie jak mogę usunąć tą usterke?
dzięki.
GEORG
-
- Super Klubowicz
- pebo
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
już kasowałem i nic nie pomogło,cały czas pokazuje ten błąd w vagu i na desce rozdzielczej żółtą kontrolke,zawieszenie chodzi normalnie i kompresor też się wyłancza, sprawdzałem.a ten czujnik od kompresora poziomowania pojazdu,bo taki wyświetla bład,to jest kabelek od kompresora? i co to może się dziać?
GEORG
- pebo
- Super Klubowicz
Re: czujnik temperatury kompresora
Proponuję zanurkować pod auto i sprawdzić przewody. Albo przewód jest przerwany albo przetarty, no chyba że odłączony.georg pisze: 010 przerwa/zwarcie z plusem sporadyczne
Bądź dobry jak chleb.
- wolek
- Super Klubowicz
lewe nadkole przednie zdejmij i będziesz miał kompresor jak na dłoni.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
- pebo
- Super Klubowicz
Właśnie ja tez nie mam pewności, ale jak Ci wygodniej, albo wyciągać nadkole, albo zdjąć osłonę w dolnej części silnika. I dokładnie pooglądaj przewody. Być może uszkodzeniu uległo coś na ten wzór: http://allegro.pl/allroad-c5-4b-czujnik ... 47823.htmlgeorg pisze:ok,tylko kompresor cicho ładnie działa i pneumatyka cała też,wydaje mi się że gdyby był kabel przetarty lub nie podłączony to by kompresor nie działał,ale mogę się mylić.???
Bądź dobry jak chleb.
-
- Forum Audi A8
dzięki za fotke kabla,do a8 jest taki sam?pebo pisze:Właśnie ja tez nie mam pewności, ale jak Ci wygodniej, albo wyciągać nadkole, albo zdjąć osłonę w dolnej części silnika. I dokładnie pooglądaj przewody. Być może uszkodzeniu uległo coś na ten wzór: http://allegro.pl/allroad-c5-4b-czujnik ... 47823.htmlgeorg pisze:ok,tylko kompresor cicho ładnie działa i pneumatyka cała też,wydaje mi się że gdyby był kabel przetarty lub nie podłączony to by kompresor nie działał,ale mogę się mylić.???
GEORG
-
- Forum Audi A8
Witam mam taki sam problem po podłączeniu podaje wiadomość że nie może wypoziomować i wystepuje zwarcie kopresora , auto stało u mechanika i podnieśli je podosnikiem a teraz kicha . wywala błąd pomarańczowa kontrolka i wolno się podosi i wolno opada . co robić kasowanie błędów nic nie pomogło . Jak skończył sie ten opisany przypadek ?
-
- Forum Audi A8
witam,wymieniłem czujnik temperaturt kompresora układu poziomowania pojazdu,są już dostępne na allegro,bo dawniej nie było, a teraz ktoś robi,płaciłem 280zł z przesyłką.ostatnio mechanik mi wymieniał olej i też nie zablokował zawieszenia,na drugi dzień po odebraniu autka spadł cały przód na dół,dziura w prawym przednim amortyzatorze,wysłałem do regeneracji koło wrocławia ,chyba brzeg dolny ,1500zł ma ogłoszenia na allegro,zrobił w jeden dzień i wszystko teraz ok.
GEORG