Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 05 4.2MPI ] Zawieszenie

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 27 kwie 2014, 17:49

Dzięks Damian, ale nie chciałem chłopakom przepisywać z zeszytu metodycznego tylko wytłumaczyć najprościej jak się da. W zeszycie jest dokładny opis całej "strategii" regulacji zawieszenia ze zmianami wysokości i twardości. Ale skoro to opisałeś, to też dobrze. Zatem wyjaśnione. Z resztą, podczas jazdy zmiany charakterystyki zawieszenia i jego twardości są odczuwalne.
Bądź dobry jak chleb.

Marcin2013
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marcin2013 » 17 maja 2014, 21:57

A ja troszeczkę z inne beczki, jak odpukać pneumatyka odmówi posłuszeństwa strzeli amor lub kompresor to jest możliwość dojechania z takim defektem do celu ??

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 18 maja 2014, 08:06

Myślę, że się da. Wyłączają się tylko niektóre funkcje. W nocy nie polecam takiej jazdy bo xenon wali prosto w ziemie, auto może być krzywo a w ekstremalnych warunkach może mieć na którymś kole tylko kilka cm prześwitu. Całkiem na glebę wydaje mi się, że nie padnie.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

K@MIL
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: K@MIL » 28 cze 2014, 11:22

Mi wlasnei wczoraj chyba w koncu na dobre zgrzal sie kompresor i opadl przod bardzo ... jezdzis ie teraz jak na samych poduszkach - mega skacze auto i jest ostra gleba - ty o dziwo nizej ale jakby w trybie dynamic tylko wiec nie zglebowal sie calkiem ...
musze rpzekulac sie weekend - wiem ze nei powinienem ale czy zawiecha dostanie sotro po dupie ... obcieram prawie wszystkie hopki i szkoda mi auta - kompresor zamowiony - tylko czekam ale musze do pracy dojezdzac w miedzy czasie jakos ... nie duze dystanse bo ok 15km w jedna strone dziennie...
Marzenia sie spelniaja - Buell XB12s & A8 V8 ... Dwa z trzech juz sa ... Czas polowac na trzecie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl