:arrow: Zacznijmy od demontażu półki
Odkręcamy schowek, u mnie były trzy śruby imbusowe, kluczyk o ile dobrze pamiętam 5mm i dwie sześciokątne, klucz płaski lub nasadowy nr 8 ( zdjęcie robiłem jak już zakładałem, nie sugerujcie się " środkiem "

Rameczka pod kolumną jest na dwóch wsuwkach a pod nią są imbusy, delikatnie pociągnąć.
:arrow: Po demontażu wygląda tak
:arrow: Rozpołowienie półki
Następnym krokiem jest rozpołowienie półki. Tak się ucieszyłem na widok zgrzewów ze zapomniałem zrobić fotki. Podważamy małym śrubokrętem ( zgrzewy widać ) i jedziemy w koło, mi to zajęło z minutkę i mamy dwie półki

:arrow: Jak zamocować radio żeby było stabilne ?
Są różne sposoby, ja kupiłem w pasmanterii rzep dwustronny od razu z klejem i tak to postanowiłem zamontować. Dodatkowo ten sposób jest wygodny bo można radio szybko demontować.
:arrow: Montaż półki
Składamy w odwrotnej kolejności jak demontowaliśmy

:arrow: Zakładamy radio
Radio niemal ze idealnie pasuje, przeszkadza troszkę kanał od nawiewów ale herbert jest wielki...
Kabel antenowy jak i zasilanie, w moim przypadku zapalniczka można poprowadzić wg gustu

:arrow: Poprowadzenie instalacji antenowej, wersja light

Nie chciałem rozbebeszać całej tapicerki a więc poprowadziłem to w miarę schludnie i nie zajęło to dużo czasu, max pół godzinki

Pod dywanikiem kierowcy, kabla nie widać ( na zdjęciu fotel jest max odsunięty )
następnie przechodzi pod fotelem kierowcy, dywanikiem pasażera
I tu wpuszczamy go w otwór wcześniej odkręcając kanapę tylną. Kanapa mocowana jest tylko w dwóch miejscach na śruby krzyżakowe. Przewód puszczamy pod kanapą a następnie schowkiem na narty. Jest tam otworek i nic nie trzeba ciąć

I wychodzi w bagażniku

Na tym zakończę pierwszą część. Jak dojdą do mnie w poniedziałek graty z allegro to wrzucę "zgrabny" montaż anteny na klapę

[ Dodano: 2009-08-17, 16:33 ]
A więc i antena założona. Chciałem żeby to wygladało schludnie i przyzwoicie, troche dumałem i wymysliłem razem z kolega z innego forum

Miałem antenę z podstawka magnesową Sirio ML 145 i postanowiłem ją wykorzystać