![]() |
![]() |
![]() |
Montaż Lpg w A8 co sądzicie- fotostory
-
- Forum Audi A8
Instalacja 3.7
Ja za instalacje w mojej d2 3.7 dałem 5400zł i pod maską nic nie widać, prócz kostki diagnostycznej,
- danishow
- Super Klubowicz
- danishow
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Kurcze no i to jest wynik... a mozesz cos podpowiedziec lub nekierunkowac, dlaczego mnie wchodzi do butli 59, max 60l. Mam 82 brutto, netto wg farbyki powinno byc minimalnie 65,6, dodatkowo montazysci kombinowali z podginaniem plywaka i dupa, nie wchodzi wiecej. Tlumacza sie niby "poduszka powietrzna" w zbiorniku (WTF?), lub zlym wielozaworem, ktory juz zreszta wymienili...
Jakies pomysly?
Jakies pomysly?

- danishow
- Super Klubowicz
Jeżeli masz zbiornik Bormech to standardową bolączką jest, że rurka ssąca haczy o brzeg zbiornika i nie jesteś w stanie wyjeździć do zera. Zdarza się to też w innych zbiornikach ...możliwe również jest, że ów rurka jest przekręcona i nie sięga dna.st@rost pisze:Jakies pomysly?
Przyczyn może być jeszcze kilka, jak np.: źle dobrany wielozawór, źle podgięty pływak czy też nie wypoziomowany zbiornik

- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Też mam butlę 82l bormecha, wchodzi jakoś 76l, wcześniej bywało, że 50 max 57l. Poggięty pływak. Podginałem również rurkę ssącą aby była bliżej dna, 3x wykręcałem wielozawór i wyciąga prawie do końca.

Miałem problem z wskaźnikiem, nie mogłem dojść czego.. Wymieniłem ten czujniczek na wielozaworze i gitaradanishow pisze:Podginany fałszuje wskaźnik poziomu,

-
- Forum Audi A8
Tak mam Bormecha.
Ok, to w takim razie jakbyście Panowie byli uprzejmi powiedzieć co mam przekazać "gazownikowi". Akurat auto jest u Marka w Serwisie na Pomorzu, on ma autoryzację STAGa i powiedziałem mu że ma grzebać ile wlezie az kłopot się rozwiąże. Dodam, że mam nowy wielozawór i niby podgięty pływak. To co ma zrobić z tą rurką ssącą? I z samym pływakiem? Będę wdzięczny i zobowiązany za wskazówki!

Ok, to w takim razie jakbyście Panowie byli uprzejmi powiedzieć co mam przekazać "gazownikowi". Akurat auto jest u Marka w Serwisie na Pomorzu, on ma autoryzację STAGa i powiedziałem mu że ma grzebać ile wlezie az kłopot się rozwiąże. Dodam, że mam nowy wielozawór i niby podgięty pływak. To co ma zrobić z tą rurką ssącą? I z samym pływakiem? Będę wdzięczny i zobowiązany za wskazówki!

- danishow
- Super Klubowicz
A widnieje na poniższej mapie warsztatów polecanych? Bo jakoś nie kojarzęst@rost pisze:auto jest u Marka w Serwisie na Pomorzu, on ma autoryzację STAGa

https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... IC2L-6Xbks
...no właśnie ?!pepi pisze:ale jak taki autoryzowany i się nie zna .....