części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 01 3.3TDI ] Wąż z powrotu paliwa z pompy wys. ciśnieni

ahadam
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 01 3.3TDI ] Wąż z powrotu paliwa z pompy wys. ciśnieni

Post autor: ahadam » 05 paź 2010, 18:07

Witam , koledzy ,czy mieliście podobny przypadek : pękł wąż z powrotu paliwa z pompy wysokiego ciśnienia.Czy może być powodem zbyt szybkie uruchomienie silnika , tzn gdy nie zgasną wszystkie kontrolki po włączeniu zapłonu? Wcześniej jeżdziłem benzyną i zbytnio nie reagowałem na kontrolki.

Poprawiłem tytuł Twojego wątku - mam nadzieję że następne które założysz będą nazwane już poprawnie czyli z użyciem odpowiednich tagów i zgodnie z regulaminem: http://www.a8team.pl/topics12/2943.htm
Pozdrawiam, FOSS.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 18:01 przez ahadam, łącznie zmieniany 4 razy.
Witam wszystkich klubowiczów , mam nadzieję że będzie miło w tym gronie i dowiem się coś więcej na temat mojego złotka

Awatar użytkownika
arturro
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arturro » 13 gru 2010, 01:17

raczej nie ma takiej możliwości bardziej bym obstawiał na usterce pompy a właściwie jej zabezpieczeniu albo po prostu przyczyna tkwiła w sparciałych ze starości wężach.

ahadam
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: ahadam » 13 gru 2010, 12:01

To był jedyny taki incydent , teraz jest wszystko ok , a węże nie są sparciałe , podejżewam że jakiś czujnik nie otworzył na czas przepływu.
Witam wszystkich klubowiczów , mam nadzieję że będzie miło w tym gronie i dowiem się coś więcej na temat mojego złotka

casanovak
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: casanovak » 18 gru 2010, 00:15

kolego a czy te weze nie sa w tym miejscu plastikowe??? Bo jak mowisz z powrotu z pompy wysokiego cisnienia to tam sa plastkiowe wezyki i koncowki gumowe na takim dziwnym przejsciu jak weze od klimy. Mi to tez peklo ale przy wykrecaniu srobokret mi sie zeslizgnal i ciach...zalatwiony wezyk...W ASO chca 1200zl za ten wezyk a raczej komplet tych plastikowych bo osobno nie idzie kupic :/ A ja wykombinowalem ze zwyklego wezyka za 20zl i tez bedzie dzialalo tylko nie wyglada tak elegancko jak w przypadku tych plastikowych...Ale nikt poza mna pod oslone silnika nie bedzie zagladal...nie pozwole ;-)
od 18-09-2010 szczesliwy posiadacz A8

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl