[D2 94 4.2PB/LPG ] Wypadanie zapłonu- przyczyna
mialem to samo i umnie byly cewki do wymiany wymienilem i byl spokoj umnie jak poszlo to a 6 cewek i tez mialem wypadanie zaplonow jak chwile pojezdzilo na paliwie to niebylo tego jak jezdzilem na gazie to mi sie Cat wlanczal i wypadanie zaplonow wymienilem cewki i po problemie:) ale jeszcze pierw wymien swiece potem cewki pozdro
- tutenhamon
- Super Klubowicz
a powiedzcie mi misie kolorowe ( w miarę szybko ): mechanik mnie skasował 250zł za naprawę elektryki. zapytałem czego konkretnie to powiedział, że elektryk podmienił cewkę bo jedna nie żyła i naprawił moduł zapłonowy.
i teraz pytanie: czy ten moduł jest naprawialny i rozbieralny w ogóle ???
czy też ze mnie zdarł ?
i teraz pytanie: czy ten moduł jest naprawialny i rozbieralny w ogóle ???
czy też ze mnie zdarł ?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Re: Wypadanie zapłonu- przyczyna
Już to było pisane za moduły odpowiada:Cetek pisze:- Błędy oznaczone jako sporadyczne- wypadanie zapłonu nr 1,2,3 i 4.
Więc jeżeli podmieniłeś moduły miejscami problem powinien przeskoczyć. Można by też próbować z podmianą cewek.1 moduł (czarna wtyczka) 1 4 6 7
2 moduł (brązowa wtyczka) 2 3 5 8
W motorach naprawia się moduły w zależności od uszkodzenia ale w tym przypadku nie wiem. Na pewno 1 lepszy mechanik z młotkiem i kluczem tego nie zrobi Mogłeś zaznaczyć stare cewki i moduły przed naprawą
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
watpie,ze to zrobil bo to chyba nawet nie jest rozbieralne...Cetek pisze:naprawił moduł zapłonowy
Nie koniecznie, czasami dopiero jak sie modul zagrzeje/rozgrzeje to moze wariowac,a na zimnym bedzie okCetek pisze:chcę po prostu wiedziec, czy nie polecieli w CH, bo moduły podmieniłem sam i błędy nie przeskoczyły, co oznaczałoby że to nie moduł.
no więc właśnie wróciłem od mechanika, bo byłem odebrac auto. i nie odebrałem.
wyjechałem z hali, przejechałem z 5 metrów i jeb- zaczął się telepac, jakby miał czym to myślę, że by plunął czymś z wydechu, takie było wrażenie. po chwili CAT mryg mryg, i przy przygazówce naprawdę dziwny dźwięk spod machy- jakby wycie.
błędy od razu sprawdzone- 1 i 2 cylinder
albo czas zmienic mechanika, albo to nie moduł, nie świece i nie cewki. lub właśnie cewki, tylko mechanik dupa.
HELP!
wyjechałem z hali, przejechałem z 5 metrów i jeb- zaczął się telepac, jakby miał czym to myślę, że by plunął czymś z wydechu, takie było wrażenie. po chwili CAT mryg mryg, i przy przygazówce naprawdę dziwny dźwięk spod machy- jakby wycie.
błędy od razu sprawdzone- 1 i 2 cylinder
albo czas zmienic mechanika, albo to nie moduł, nie świece i nie cewki. lub właśnie cewki, tylko mechanik dupa.
HELP!
- tutenhamon
- Super Klubowicz