części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 96 4.2PB/LPG ] Jakie pierścienie wymiary

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 10 lut 2019, 21:18

pepi pisze:Koszt jest mi nie znany w motocyklach cena jest znana
W DE koszt takiej zabawy zaczyna się od 800 Euro za blok R4 ...w PL zapewne taniej ;)

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 10 lut 2019, 21:21

nie bardzio <bezradny>

machul333
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: machul333 » 10 lut 2019, 21:35

Do Moto znajomy mechanik co remontuje crosowki regeneracja 600zl z tego co pamiętam i czas oczekiwania od 2 tyg do miesiąca. Czyli cenowo w przeliczeniu to samo praktycznie, DEto pewnie wiadomo jakość lepsza.

Ukaniu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Ukaniu » 10 lut 2019, 21:38

machul333 pisze: Ale jak by nie było to wytarta jodełka w cylindrze kwalifikuje blok na złom i żadna wymiana pierścieni mu nie pomoże .

Są zakłady co poprawiają szczotkami dla zrobienia nowej jodełki ale kto zaryzykuję .
Na alusilu nie musi być jodełki, proces honowania odbywa się chemicznie. Jeśli jest widoczna to są to pozostałości obróbki na średnicę.
Zamiast kamieni do honownicy przy wykańczaniu wkłada się filc posmarowany odpowiednim środkiem który ma zadanie lekko podtrawić powierzchnię cylindra wynosząc w górę wtrącenia krzemu. Powierzchnia staje się wtedy lekko matowa.
Na tych twardych wtrąceniach ślizga się pierścień.
|Kiedyś to była wiedza tajemna teraz z racji popularności w silnikach jest już często stosowane.
Wartościowe silniki np naprawia się napylając warstwę metalu na ścianki cylindra by spowrotem wykorzystać stare tłoki w przypadku braku nadwymiarów.
Alusil hone zwraca w google ciekawe obrazki.
Kot też jest Quattro

machul333
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: machul333 » 10 lut 2019, 21:43

Ukaniu pisze:
machul333 pisze: Ale jak by nie było to wytarta jodełka w cylindrze kwalifikuje blok na złom i żadna wymiana pierścieni mu nie pomoże .

Są zakłady co poprawiają szczotkami dla zrobienia nowej jodełki ale kto zaryzykuję .
Na alusilu nie musi być jodełki, proces honowania odbywa się chemicznie. Jeśli jest widoczna to są to pozostałości obróbki na średnicę.
Zamiast kamieni do honownicy przy wykańczaniu wkłada się filc posmarowany odpowiednim środkiem który ma zadanie lekko podtrawić powierzchnię cylindra wynosząc w górę wtrącenia krzemu. Powierzchnia staje się wtedy lekko matowa.
Na tych twardych wtrąceniach ślizga się pierścień.
|Kiedyś to była wiedza tajemna teraz z racji popularności w silnikach jest już często stosowane.
Wartościowe silniki np naprawia się napylając warstwę metalu na ścianki cylindra by spowrotem wykorzystać stare tłoki w przypadku braku nadwymiarów.
Alusil hone zwraca w google ciekawe obrazki.
O widzisz część tego znałem ale to z tym wytrawianiem jodełki pierwszy raz słyszę . Teraz to już się robi popularne kiedyś to największa tajemnica była i praktycznie nic nie szło się dowiedzieć o procesie .

Ukaniu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Ukaniu » 10 lut 2019, 22:50

Pasty do honowania alusilu to jest jakaś wiedza tajemna. Jedni piszą tylko o ściernych inni o własnościach trawiących. Fabrycznie to było zdaje się trawione.
Tu coś

http://www.w124performance.com/docs/gen ... ioning.pdf

Tu honował pastą Sunen AN30

https://www.audizine.com/forum/showthre ... sil-Blocks

Ja tam kiedyś widziałem blok który w profesjonalnym warsztacie walnęli flexihonem gratis, jodełkę miał jak się patrzy :-))). Znajomy mechanik zastanawiał się co dalej z tym zrobić. Blok trafił do obróbki tylko na płaszczyznę głowicy.
Kot też jest Quattro

machul333
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: machul333 » 16 cze 2019, 09:35

Jak by ktoś szukał to prima na allegro wystawia pierścienie do ABZ 65zl za 1 tłok

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 17 cze 2019, 13:57

Super, bo jeszcze niedawno towar byl nie do zdobycia
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

machul333
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: machul333 » 17 cze 2019, 19:12

Akurat prima podobno już dawno robiła , tylko że nie sprzedawali ich nigdzie trzeba było samemu się z nimi dogadywać .

pb41ns
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pb41ns » 17 cze 2019, 19:16

Ja z nimi w grudniu rozmawiałem to nie było problemu, akurat ja wybrałem pierścienie NPR
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl