części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?

Audi A8 Quattro
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Audi A8 Quattro » 04 lut 2016, 20:39

To obsługuje tylko VAG pewnie ?

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 04 lut 2016, 21:05

vas i jeszcze parę

siwix
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: siwix » 05 lut 2016, 09:25

Mam podobny problem kod bledu p0022 lekko stukaja na zimnym ale potem ok
Mam ten sam blad tylko opozniony na 2 cylindrze , oczywiscie check sie pali i znika na chwile po usunieciu
Czy ja musze tez kanal 90 93 i but 😄 czy na 2 cylinder jest inny kanal
Jakie kanal/rzad sprawdzic?

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 05 lut 2016, 16:18

Cofnij się parę stron w tym temacie a znajdziesz odpowiedź.
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 14 lut 2016, 14:49

ok Panowie aktualizacja domniemam że stuka mi nastawnik (ASO) 1x na kilkadzesiat odpalen po dluzszym postoju
nagranie

teraz tak ajko ze mam na niego jeszcze 6 miechow gwary w aso chce z niej skorzystac , ale każą zostawić mi auto na kilka dni obawiam sie ze zrobią wszystko by nie wyszlo na moje bo nastawnik montowalem na wlasną rękę i zawsze moge powiedzieć że montowałem sam włg etki
zamontowane jest wiadomo wszystko poprawnie rozrzad idealnie ustawiony logi dynamiczne nie wzbudzają zadnych podejrzen pytanie czy takie stukanie moze byc powodem mojej reklamacji ??
po rozmowie z mistrzem zakladu w aso na pytanie czy tak moze sie dziac czasem odpowiedzial stanowczo ze nie ale musi wszystko posprawdzać , lewy nigdy si enie odezwał slyszałem tylko prawy (serwisowka aso mowi by do jego wymiany wyciagać silnik :)
pytanie jesli reklamacja nie zostanie uznana jak mogę ich poszarpać
2 jesli zgodza sie na jego wymianę a kupowałem cały komplet nastawnik łańcuch uszczelki nastawnika i uszczeli pod dekiel to powinni mi cały taki zestaw dać ? czy wymienić ? czy może tylko sam nastawnik ? w sumie dlaczego mam byc w plecy chocby 1 zł jak zesrał się ew nastawnik i skoro każa wymieniac komplet a taki kupilem to powinni dać ( nie wiem czy wymienic na swoj koszt cały komplet ?

co myslicie

i czy cos slychac na moim filmiku? myślę ze tragedii nie ma ale włg mnie słychać

albo mam omamy prosze mnie wyprowadzic z bledu albo przytaknąć
bądź sobą, wariatów też lubią

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: beyer28 » 14 lut 2016, 15:44

preston81, coś tam bardzo minimalnie słychać, ale ja czymś takim głowy bym sobie nie zawracał. Z drugiej strony nie dziwię Ci się, bo parę groszy za to zapłaciłeś i powinno chodzić bez jakichkolwiek odgłosów. Lepiej zacząć działać od razu, póki jeszcze na gwarancji

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 14 lut 2016, 15:48

Jak powiesz, ze montowałes sam według etki to na pewno Cie wysmieją i gwarancji nie dadzą, bo etka nic na temat montazu nastawnika nie mowi a co najwyzej podaje jego numer i cene :)

Formalnie według mnie jestes na straconej pozycji chyba ze masz rachunek za wymianę tego nastawnika w jakimś warsztacie ktory jest chociaz półprofesjoanlny (nie wiem kto Ci to wymienial itd). ASO się obroni na milion sposobów tlumacząc awarię nieprawidłowym montażem i tyle. Moze sie okazac ze zrobia Ci taki numer ze rozbiora ci samochod u siebie zrobia dokumentację pokazującą jakies nieprawidlowosci i nie dosc ze bedziesz musial kupic kolejny nastawnik to jeszcze zaplacic za ich dzialanie.

Reasumując - wszystko zależy od ich dobrej woli. Jesli pojdziesz i powiesz, ze kupiles części, zostaly zamontowane i juz teraz wykazują objawy niewlasciwej pracy i zapytasz jakie jest ich stanowisko w tej sprawie (nie ze wchodzisz i od razu z ryjem ze gowno Ci sprzedali) to może coś ugrasz. Jak komus nadepniesz na odcisk na wjazd to jestes moim zdaniem bez szans.

Gdybys to zrobil u nich, to by musieli zrobic wymianę kompletną na swoj koszt wraz z całym zestawem części towarzyszących (uszczelki itd.). Jak robileś to gdzie indziej to będą problemy i trzeba by tu jakiegos dobrego prawnika ktory powie jak dziala prawo konsumenckie w tym obszarze bo jednak jakies zmiany w ostatnich kilku latach wchodzily (jak koniecznosc uznania gwarancji przy serwisie samochodu poza autoryzowanym serwisem)
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 14 lut 2016, 15:53

tzn ze sam sobie zrobic tego nie moge ? gwarancja jest na czesc a nie na jej montaz a jej prace i montaz jak i parametry mozna sprawdzic na vagu ?? [gr 92/93 o ile dobrze pamietam]
jest jakis przepis mowiacy ze kupujac cokolwiek u kogos, ten ktos musi ci zamontowac ?

btw pomylilem etke z elsa bodajze tam wszysto jest co i jak

zeby bylo smieszniej to mi nastawnik zakladal pracownik tego aso :) wiec o bledach nie ma mowy ale mostu spalic nie moge

Gunner
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gunner » 14 lut 2016, 16:19

Coś jakby słychać lekko ale najlepiej to nagrać jak jest maska podniesiona i gdzieś tam blisko położyć telefon.

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 14 lut 2016, 16:35

wiem wiem ale cięzko samemu jak znose statyw i kamerke to wezma mnie za wiariata pozatym trafic na ten moment to nie lada wyczyn jak tak bedzie 1x na 100 to bedzie dobrze

Gunner
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gunner » 14 lut 2016, 16:50

Ja jak nagrywałem to odpaliłem kamerę, położyłem przy otwartej masce potem do auta i odpalamy:D I akurat trafiłem na moment jak zatarabaniło niemiłosiernie <hihi>

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 14 lut 2016, 17:02

prosze wszystko jak na tacy wyraznie i ładnie lepiej zrobc tego nie moglem miejsce to samo co poprzednio lecz po 4h postoju slychac idealnie (w kabinie prawie wcale ale tutaj mikrofon zrobil dobra robote)

po chwili 2 odpalenie i cisza ...

Gunner
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gunner » 14 lut 2016, 17:47

No tak, słychać wyraźnie, że coś jest nie tak :/ U mnie jest nie raz podobnie, nie raz praktycznie w ogóle, a innym razem głośniej... Ale widzę, że czym wyższe temperatury na dworze to jest to mniej słyszalne.

Tu moje dla porównania, było to w garażu więc efekt jeszcze spotęgowany.

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 14 lut 2016, 18:05

wszystko fajnie ale ja na to wybulilem 6k :)

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 14 lut 2016, 18:23

normalnie śmiać mi się chce kupiłeś nastawnik i on jest wadliwy to go zdemontuj i niech sobie go sprawdzają jak chcą .
ja auta bym im nie dał nawet na chwilę :]

Zablokowany

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl