to po tej płukance sprawdź stan filtra olejowego...należy wyjąć nastawniki,ściągnąc miskę olejową i w miarę możliwosci usunac jak najwiecej szlamu przyklejonego do silnika...wymienic olej i filtr i smigac,tak jak mowisz,niektorzy majac 400 tys nalotu chcą by wszystko pracowało jak nowe:))ja do s4 zalalem 0w60 i zamiast sie poprawic ,pogorszylo sie,a zuzycie oleju z 5L na 10 tys wzrosło do 8L...)beyer28 pisze:Wg mnie nie jest warte, a tym bardziej, że w takim stanie rzeczy to auto jest już pare lat i nic się nie pogarsza. A jak wygląda dokładne czyszczenie silnika? przed wymianą oleju robiłem płukankę LM Motorspulung i nie powiem, bo się poprawiło, tzn. rzadziej i ciszej postukuje. Wcześniej lałem Motula5w40, teraz Valvoline 5w40. U poprzednich właścicieli jeździł na Castrolu niestety Na zimę myślę nad 0w40Krzysztof Kucha pisze:,często odzywa się prawy bo tam nie zawsze była blokada,ale czy 1 sekunda jest warta inwestycji??ja bym to olał,moja s4 po wymianie rozrządu za 6 koła też rano chwilę stukała,zanim olej dojdzie do "każdego zakamarka" musi chwila minąć..możesz wyczyścic dokładnie silnik,ewentualnie sprawdzić pompę,ale jak to nie pomoże to daj sobie luz....jak będziesz miał ochotę to zrzuć miskę i zrób zdjęcie smoka..zajmuje to chwilę a może zdziałać cuda...można by też spróbować zalać inny olej,ale czy się nie pogorszy tego nie wie nikt:))
DODANO:
juto się dowiem,ale nie wiem,czy to nie właśnie ten olej narobił takiego syfu,może rzecz w tym,że nie był stosowany dłużej a najzwyczajniej wyplukal staru syf....dracus6662 pisze:to nie mysl tylko lej 0w40 lm synthoil
DODANO:
zlotach itd,forumowych przsmiewcow itd...mnie to smieszy i tyle,jezeli uwazasz,ze kilka osob z forum to jeyni klienci to jestes niepoważny,z kazdym tematem tak jest,ze jak wchodzisz komus w interes to zaraz no forum znajduje sie grono ktore probuje cie zdyskredytowac i nie mowie tu tylko o nastawnikach,ale o kazdej mozliwej czesci do kazdego mozliwego samochodu...,ja swoje ,ty swoje,ja sprzedałem setki a ty twierdzisz dalej swoje,idąc twoim tokiem rozumowania to mozna od razu kupic nowe a8 w salonie,miec gwarancje i wszystko w D..ie..."wszyscy mnie znają":)))panowie od papierosów cię nie znają:))a co do chamstwa to jestes as w tym temacie,napisalem ci bardzo grzecznie ,ze sprawa jest troche bardziej skomplikowana niz ja przedstawiasz i piszesz klamstwa,zaproponowalem spotkanie u Marcina itd,wtedy obrzuciles mnie blotem wiec prosze cie,moze inni w to uwierza,ale ja wiem jak było i to mi wystarczy...oswiece cie,wszystkie zamienniki pochodzą z chin,w dodatku sa tylko dwie fabryki ktore robią dokladnie to samo:))"nie będę cie zwalczał" dobre,przeciez w nocy zablokowales konto:))badz rzetelny i prawdziwy choc raz.....Apophis pisze:Krzysztof Kucha, A kto mnie w Żarach nie zna ale zapewniam cie że moi znajomi nie montowali ryzowych z oszczedności chyba że auto na handel a i to nie zawsze jak w przypadku pewnej D3 z Lubina sie udawało
Padły te twoje rewelacyjne w 2 miesiące i sam widziałem jak to było montowane i jak to hasało a auto do dziś hasa na uzywkach z pewnego źródła ale OEM.
Reklame sobie robiłes kolego wcześniej i to za darmo więc zaproponowałem ci żebys jak inni tu uczciwie za nia zapłacił-ja nie ponosze odpowiedzialności za to co reklamujesz.
Nie bede cie juz zwalczał-twój i nie tylko temat został w klubowym gronie na zlocie dobrze przewałkowany więc świadomość w ludziach istnieje. Każdy jest dorosły i niech se robi z autem co chce a ty pisz sobie te brednie niczym "ajatollach chińskich podrobek" ja i tak tobie nie uwierze już.
Wystarczyło mi twoje idiotyczne zachowanie-wybitnie chamowate w kontaktach prywatnych.
Nie tylko w temacie nastawników sie potrafie "wymądrzać" choc ich nie posiadam,i w wiekszości przypadków jak ktoś nie da mi twardego dowodu to uważam że nie ma co sie produkowac dalej.
Czas zawsze pokazuje że racja lezy po stronie logiki a nie takich jak ty co udaja studentów public relations
Skrzyni nie dałem do midpartsu i jeździ,gaz załozyłem nie staga i jeździ,nastawników nie kupił bym u ciebie i tez by jeździły i tak mozna długo pisać.
Połączone posty.
krzychu22.p1i