[S8 D2 02 LPG] Głośne stukanie w silniku. Prośba o pomoc
jeśli był taki syf to mogła się tez któraś wkładka regulacyjna (popychacz) przytkać i będzie zawór nawalać w tłok dając taki efekt.. u mnie było podobnie...
może najtaniej będzie zrobić najpierw płukanie silnika...przydało by się też wymienić zaworki zwrotne oleju.
A co do oleju mlody91, że tylko 5W to ja u siebie leje 10W40 LM Superleichlauf i jestem mega zadowolony
może najtaniej będzie zrobić najpierw płukanie silnika...przydało by się też wymienić zaworki zwrotne oleju.
A co do oleju mlody91, że tylko 5W to ja u siebie leje 10W40 LM Superleichlauf i jestem mega zadowolony
to nie jest zwykły napęd...to
Ja również uważam, że trzeba zrobić płukankę i zalać ponownie nowy olej plus wymiana filtra oczywiście. Z filmu ciężko coś wywnioskować, ale może sprawdź jeszcze kolektor ssący - stukanie tak jakby podobne. Jak zaciągnie gruchy (na wolnych obrotach) to dociągnij je dodatkowo i sprawdź, czy dźwięk się zmieni.
Rozrząd trzeba też sprawdzić VAGiem (grupa 093 i można sprawdzić 090).
Rozrząd trzeba też sprawdzić VAGiem (grupa 093 i można sprawdzić 090).
Krok następny. Panewki zdemontowane. Ślady podtarcia na panewkach korbowodowych, wał myślę że ok. Podtarcia widoczne ale według mnie za małe aby był efekt takiego klepania. Wydaje mi się że co najwyżej ucieka olej i traci silnik ciśnienie a co za tym idzie klepie z tego powodu góra. Na razie szukam panewek i po montażu zobaczymy jaki efekt.
Audi S8 4.2 Quattro 360 KM
-
- Super Klubowicz
Panewki na korby dostępne
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
tak nie wiem w jakim stanie one są ale może się okazać że motor i tak motor trup .
jeśli tragiczne to tylko zmiana jak ujdą to ja bym nie topił kasy na razie bo może nie ma po co .
Robisz dla siebie i aspekt ekonomiczny jest tutaj dość ważny bo mechanicy to zmieniają wszystko co tylko trzeba i można ale oni za to nie płacą
jeśli tragiczne to tylko zmiana jak ujdą to ja bym nie topił kasy na razie bo może nie ma po co .
Robisz dla siebie i aspekt ekonomiczny jest tutaj dość ważny bo mechanicy to zmieniają wszystko co tylko trzeba i można ale oni za to nie płacą