![]() |
![]() |
![]() |
[D3 05 4.0TDI ] Dźwięk z rozrządu
PABLO200, ale chyba te 2 łańcuchy jeszcze gorzej wadliwe niż 4 co?? nie wiem jak w praktyce, ale w DE stoi tego bardzo dużo z padniętymi rozrządami przy 80-120tys km. Kolega przewija dosyć sporą ilość aut i mówi, że bardzo dużo można kupić takich rodzynków 

Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce a8team.pl
Ale sugerujesz, że co?... że ludzie robiąc rozrządy te na łańcuchach wymieniają tylko napinacze?... bez łańcuchów?PABLO200 pisze:Ważna zasada aby obalić mity
łańcuchy także sie wymienia!!!
A co z kołami zębatymi?

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Łańcuchy się rozciągaja jak babcine gacie,zębatki sie zużywaja jak w rowerze z dzieciństwa,a napinacze się wycieraja jak stare skarpety.... Tak to dzis jest jak się robi specjalnie z byle czego.
W latach 80tych były ople rekordy i one miały rozrzady lańcuchowe praktycznie bezobsługowe. Widziałem taki rozrząd po pól miliona km i zero zuzycia. Ani łańcuch ani zebatka ano ślizg nie zuzyte.
Jako że miałem omege i tam juz niestety rozrzad był gorszy to przeszczepiłem taki uzywany rekordowski ebonitowo aluminiowy ślizg (oba) i zapomniałem o sprawie.
Wracając do Audi VW to tylko w USA widze że potrafią dosłownie dorabiać cześci do szajsowatych silników z UE żeby te stawały się juz nie awaryjne.
W latach 80tych były ople rekordy i one miały rozrzady lańcuchowe praktycznie bezobsługowe. Widziałem taki rozrząd po pól miliona km i zero zuzycia. Ani łańcuch ani zebatka ano ślizg nie zuzyte.
Jako że miałem omege i tam juz niestety rozrzad był gorszy to przeszczepiłem taki uzywany rekordowski ebonitowo aluminiowy ślizg (oba) i zapomniałem o sprawie.
Wracając do Audi VW to tylko w USA widze że potrafią dosłownie dorabiać cześci do szajsowatych silników z UE żeby te stawały się juz nie awaryjne.
Hey. U mnie problem również występował z łańcuchami podczas rozruchu, rozwiązałem to w ten sposób podczas dojechania na miejsce autko chodzi na wolnych obrotach okolo 2 minut. Przy następnym uruchamianiu nic nie słychać.
Jeżeli auto zgasze od razu to zawsze słychać tym bardziej gdy dam mu w pizde i nawet turbo nie zwolni. Całość miałem wymieniane 100tys temu, też chciałem wymieniać a teraz nie muszę.
Jeżeli auto zgasze od razu to zawsze słychać tym bardziej gdy dam mu w pizde i nawet turbo nie zwolni. Całość miałem wymieniane 100tys temu, też chciałem wymieniać a teraz nie muszę.