[D3 04 4.2MPI/LPG ] Problem z mocą na PB oraz na LPG
W grupie 032 są korekty mieszanki wprowadzane przez ECU benzynowe. Powinny być w okolicach zera (max +/- 5%). U Ciebie było więcej, ale wiadomo czy tendencja nie była spadkowa po przełączeniu się na benzynę.
Teraz jednak jest to mało istotne, bo skasowałeś korekty i ich wskazania po przejechaniu kilkunastu/kilkudziesięciu kilometrów będą miarodajne. DOPIERO WTEDY można cokolwiek powiedzieć. Pamiętaj, żeby na razie nie kasować błędów (o ile wystąpią).
Teraz jednak jest to mało istotne, bo skasowałeś korekty i ich wskazania po przejechaniu kilkunastu/kilkudziesięciu kilometrów będą miarodajne. DOPIERO WTEDY można cokolwiek powiedzieć. Pamiętaj, żeby na razie nie kasować błędów (o ile wystąpią).
A'propos - ja też nie mogłem zdjąć kółek, zwłaszcza prawego. Zrobiłem więc ściągacz we własnym zakresie i daje radę bez ściągania przodu. Wystarczy nieco odsunąć belkę i odkręcić wiskozę i wentylator klimy. Komfort pracy również nie jest wtedy najgorszy.Apophis pisze:jak nie zwalił ryja to się ściagacz nie zmiescił