Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 95 4.2PB ] Radio przestało działać.

Ravez
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 95 4.2PB ] Radio przestało działać.

Post autor: Ravez » 23 lis 2014, 18:18

Witam,

auto stało kilka dni w garażu, wsiadłem do auta i odpaliłem radio, uruchomiło się na 3 - 4 sek i zgasło. I to by było na tyle. Niestety radio w ogóle nie reaguje.

Jestem świeży w temacie A8 stąd też moja prośba o pomoc.

Radio nie jest fabryczne, Sony, założone przez poprzedniego właściciela. Od razu sprawdziłem bezpiecznik w bagażniku ale wygląda na sprawny. Gdzie powinienem szukać przyczyny?

Pozdrawiam,
Ravez

Proszę o aktualizację Swojego profilu ( dane pojazdu )
Ostatnio zmieniony 23 lis 2014, 18:34 przez Ravez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 23 lis 2014, 20:12

z reguły jest jeszcze bezpiecznik z tylu radia, ten tez sprawdziles? ;)
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
pytlar
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pytlar » 23 lis 2014, 20:18

u mnie jak tak sie stało to szukałem 2 dni... okazał się kabelek zasilający, który przetarł się przy tylnym kielichu, bezpiecznik odziwo cały był...

Ravez
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Ravez » 24 lis 2014, 22:32

Panowie, nie zaglądałem ani w kabelki, ani w kostki, ani w bezpiecznik od radia - przyniosłem panel do domu, nagrzał się i jak wróciłem z roboty to chciałem się za to zabrać - wpiąłem panel .. działa. Jedyne co wcześniej zrobiłem to nacisnąłem RESET w radiu, nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie w tym przypadku.

No ale jakby coś się miało dziać to rzuciłby mi ktoś hasłem jak się dostać do tego radia? Co powinno się zdemontować? Jeśli jest na forum jakieś info w temacie to proszę o odesłanie, mnie się nie udało znaleźć.

Pozdrawiam,
Ravez

ernesto

Post autor: ernesto » 24 lis 2014, 22:44

Ravez, skoro działa to znaczy że wdarła się wilgoć.
U mojej żony ostatnio się to samo zrobiło jak auto stało nieruszane 2 tygodnie. Radio działało lecz panel nie świecił i wyświetlacz nie działał. Panel przyniosłem do domu i na drugi dzień panel zaczynał wracać do życia. Raz się zapalał raz nie. Albo się żarzył. Po kilku dniach przeszło mu.
Polecam dobrze nagrzać w aucie by pozbyć się wilgoci. To najprawdopodobniej jest jej wina że radio odmówiło chwilowo posłuszeństwa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl