Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 98 4.2PB ] Wysuwana Antena

Awatar użytkownika
Pepek
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: S8 D5
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Przemek

Post autor: Pepek » 25 kwie 2021, 02:29

To znaczy że musisz sobie pociągnąć na tył RCA z żółtego mini iso. Ewentualnie istnieje jeszcze jedna opcja w wersji tanio i szybko czyli dzielnik, który Ci obniży poziom sygnału z wyjścia głośnikowego radia tak, że nie upalisz przedwzmacniaczy w głośnikach aktywnych. Przy czym tutaj szybko i tanio nie oznacza dobrze, bo po pierwsze musisz sobie potestować jakich rezystorów użyć, a po drugie zakłócenia ze wzmacniacza radiowego będziesz wprowadzał na drugi wzmacniacz na czym ucierpi jakość.
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.

rodzynek
Forum Audi A8
Forum Audi A8
Moje auto: A8 D2
Rocznik: 1999
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Wojtek

Post autor: rodzynek » 25 kwie 2021, 12:58

Rozwiązanie jest dość proste - teraz mam kable z tylnych głośników wpięte do brązowej 8-pinowej wtyczki (piny 1 i 2 oraz 7 i 8). A Concert Plus nie ma tych wyjść. Stąd cały ambaras. Te kable przełożę do żółtej mini-ISO na wyjście liniowe.

Pozostanie mi albo pociągnąć masę z żółtej wtyczki do tylnej półki (jak w oryginale), albo wykorzystam załączany przez radio plus do wysuwanej anteny (bo chyba jest cały czas, jak radio jest włączone, tak?), który włączy mi cewkę przekaźnika, który poda masę na aktywne głośniki w półce.

Choć teraz myślę o tym plusie, że na dobrą sprawę nie muszę nic kombinować, bo aktywne głośniki dostają po jednym kablu sygnałowym z wyjścia liniowego, masę i plus na wzmacniacze. Czyli łącznie 4 kable. A zatem tyle ile mam teraz w brązowej ISO do głośników pasywnych. Kwestia tylko odpowiedniego wpięcia do żółtej mini-ISO. I nie trzeba nic ciągnąć.

Zastanawiam się tylko, czy w tylnych drzwiach mam w ogóle gwizdki, obawiam się, że nie ma... Czy po VINie da się to określić?

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 27 kwie 2021, 18:10

Po VINie (zdekodować kody wyposażenia) dojdziesz jakie audio. Z Nokią 10 głośników (tweetery w tylnych drzwiach, o które pytasz), z BOSE 8. U Ciebie ciężko powiedzieć, bo nie spotkałem się z taką wersją. Najlepiej sprawdzić, przystawić tam ucho, czy gra, czy tylko zaślepka, albo zrzucić boczek.

PS - odbierz PW
Black Cars Matters

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl