Witam
Dziś patrząc trochę dłużej na auto, a dokładnie na tylni lewy błotnik i antenę stwierdziłem "kurcze czy tu jest coś nie tak?", mianowicie czy antenka elektryczna nie powinna się chować w całości? wystaje, nie wiem, 10cm?
btw. czy to jest oryginał ?
Raczej nie, w 98r. jeśli miałeś samo radio to antena była w tylnej szybie. Jeśli radio + telefon GSM w błotniku ale nie wysuwana, powinna być sztywna czarna. Jeśli była nawigacja GPS to nie wiem gdzie była antena ale chyba nie w błotniku i na pewno nie wysuwana.
Musze polozyc nowy kabel antenowy bo bardzo slabo sciaga.Pomimo ze jest czysta i ma przejscie bat-wzmacniacz
Wracajac do pytania.
Jak wylaczysz radio i bedzie sie po chwili antena chowac to pomoz jej sie doblokowac.Jakies srodki rozluzniajace metal by sie rowniez przydaly.
Kurcze no próbowałem ją dopychać, rozciągać itd. ale nic nie daje. Nie dawałem żadnego specyfiku ale chyba jutro pójdzie w obroty wd40. Ktoś kiedyś taką, naprawiał rozbierał?
Fotek nie robilem bo to nic skomplikowanego.
Zwalasz zmieniarke ,tv badz co to tam masz w lewym nadkolu,
Nastepnie tapicerke.
Antena przykrecona jest jedna srubka do karoseri,potem energicznie wyszarpnij ja w dol z blotnika.
Sama antena do rozebrania jest banalna.
Nawet jesli okaze sie ze teleskop sie joz nie rozrusza to osiagalne sa orginalne nowe teleskopy z zylka napedowa za ceny mniejsze jak kolejna antena
Wydaje mi się że moja antena nie jest oryginalna... jest jeszcze jakoś dziwnie zamontowana, na jakimś łączniku czy coś. Nic w każdym razie rozbieram i zobaczę co piszczy w trawie.
btw. znalazłem jeszcze obok tego ustrojstwa luźną wtyczkę, do czego może służyć ?
Ale zamontowana dość dziwnie
Ale i tak muszę szukać czegoś innego bo ta ma delikatnie mówiąc defekt, pogięta połamana.
Da się wymienić samą aluminiową wysuwaną część ?
Możecie mi dobrać jakiś zamiennik z alledrogo?