no własnie o to chodzi :d ale nie wiem o jakie PL chodzi ale ja mam wszystko po polskusinus pisze:tu nie chodzi o to by w PL działało TMC tylko o to by nawigacja wyświetlała strzałki i nazwę ulicy na FISie deski rozdzielczej. No i analogiczne informacje pochodzące z radia, cd oraz telefonu.
![]() |
![]() |
[D2 99 ] Błąd w Navi Plus 01317
jak mozesz rozwin tę mysl opisz co trzeba kupic zamontowac zalogowac opisz to jak małemu dziecku :mrgreen: jak oczywiscie mozeszhipcio pisze:jeśli chodzi Wam aby były tylko komunikaty z radia i Navi a nie komunikaty drogowe to nie potrzeba Tunera TMC. Komunikacja między radiem a licznikiem odbywa się trzema kabelkami ENA,DATA,CLOCK Albo 2 Can-ami. Do tego kodowanie licznika i navi.
hmm moge Ci podpowiedziec bo mistrzem w tej dziedzinie nie jestem i nie chce Cie wprowadzi w błąd. Masz Navigacje, która łączy się z licznikiem po Canie(dlatgo masz błąd) niewiem czy twój licznik jest już na Canie czy jeszcze powinien się łączyc przez ENA, DATA, CLOCK. jesli jest na Canie to musisz połaczyc licznik z Navi dwoma kabelkami( niestety niewiem do których pinów w liczniku) jesli jest na Ena,... to musisz miec emulator, który przetworzy sygnał z Cana na ENA,DATA,CLOCK.
Najlepiej skontaktuj się z kolegą z forum o niku MADMAX on jest najlepiej obcykany w temacie. Jak będziesz miał problem to jest też na forum audi A6 tam często pisze posty.
Musisz zmienic kodowanie jak wszystko podłaczysz aby licznik widział Navi i Radio.
Jeśli chcesz wyłączyc ten komunikat podczas uruchamiania Radia to zmień w adaptacjach kanał chyba 6 0 na 1 pisałem wyżej.
Najlepiej skontaktuj się z kolegą z forum o niku MADMAX on jest najlepiej obcykany w temacie. Jak będziesz miał problem to jest też na forum audi A6 tam często pisze posty.
Musisz zmienic kodowanie jak wszystko podłaczysz aby licznik widział Navi i Radio.
Jeśli chcesz wyłączyc ten komunikat podczas uruchamiania Radia to zmień w adaptacjach kanał chyba 6 0 na 1 pisałem wyżej.
-
- Super Klubowicz
Niema tak dobrze. tuner TMC robi jako can gateway i wbrew pozorom jest potrzebny.hipcio pisze:jeśli chodzi Wam aby były tylko komunikaty z radia i Navi a nie komunikaty drogowe to nie potrzeba Tunera TMC. Komunikacja między radiem a licznikiem odbywa się trzema kabelkami ENA,DATA,CLOCK Albo 2 Can-ami. Do tego kodowanie licznika i navi.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia