Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 99 ] Błąd w Navi Plus 01317

Awatar użytkownika
Masa
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Masa » 23 lut 2012, 19:34

sinus pisze:tu nie chodzi o to by w PL działało TMC tylko o to by nawigacja wyświetlała strzałki i nazwę ulicy na FISie deski rozdzielczej. No i analogiczne informacje pochodzące z radia, cd oraz telefonu.
no własnie o to chodzi :d ale nie wiem o jakie PL chodzi ale ja mam wszystko po polsku

hipcio
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: hipcio » 23 lut 2012, 23:04

jeśli chodzi Wam aby były tylko komunikaty z radia i Navi a nie komunikaty drogowe to nie potrzeba Tunera TMC. Komunikacja między radiem a licznikiem odbywa się trzema kabelkami ENA,DATA,CLOCK Albo 2 Can-ami. Do tego kodowanie licznika i navi.

Awatar użytkownika
Masa
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Masa » 23 lut 2012, 23:13

hipcio pisze:jeśli chodzi Wam aby były tylko komunikaty z radia i Navi a nie komunikaty drogowe to nie potrzeba Tunera TMC. Komunikacja między radiem a licznikiem odbywa się trzema kabelkami ENA,DATA,CLOCK Albo 2 Can-ami. Do tego kodowanie licznika i navi.
jak mozesz rozwin tę mysl opisz co trzeba kupic zamontowac zalogowac opisz to jak małemu dziecku :mrgreen: jak oczywiscie mozesz

hipcio
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: hipcio » 23 lut 2012, 23:23

hmm moge Ci podpowiedziec bo mistrzem w tej dziedzinie nie jestem i nie chce Cie wprowadzi w błąd. Masz Navigacje, która łączy się z licznikiem po Canie(dlatgo masz błąd) niewiem czy twój licznik jest już na Canie czy jeszcze powinien się łączyc przez ENA, DATA, CLOCK. jesli jest na Canie to musisz połaczyc licznik z Navi dwoma kabelkami( niestety niewiem do których pinów w liczniku) jesli jest na Ena,... to musisz miec emulator, który przetworzy sygnał z Cana na ENA,DATA,CLOCK.
Najlepiej skontaktuj się z kolegą z forum o niku MADMAX on jest najlepiej obcykany w temacie. Jak będziesz miał problem to jest też na forum audi A6 tam często pisze posty.
Musisz zmienic kodowanie jak wszystko podłaczysz aby licznik widział Navi i Radio.

Jeśli chcesz wyłączyc ten komunikat podczas uruchamiania Radia to zmień w adaptacjach kanał chyba 6 0 na 1 pisałem wyżej.

szeryfisch
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: szeryfisch » 27 lut 2012, 22:57

hipcio pisze:jeśli chodzi Wam aby były tylko komunikaty z radia i Navi a nie komunikaty drogowe to nie potrzeba Tunera TMC. Komunikacja między radiem a licznikiem odbywa się trzema kabelkami ENA,DATA,CLOCK Albo 2 Can-ami. Do tego kodowanie licznika i navi.
Niema tak dobrze. tuner TMC robi jako can gateway i wbrew pozorom jest potrzebny.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia

Awatar użytkownika
sinus
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sinus » 29 lut 2012, 09:50

Jak rozumiem kolega hipcio miał na myśli rozwiązanie takie, że ten emulator jest właśnie CAN gatewayem. Pytanie tylko czy takie emulatory istnieją. Hipcio wiesz, że takie coś jest, możesz wskazać jakiś link?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl