Powiedzcie mi proszę czy różnica w brzmieniu radia Concert 1 tego które robił blaupunkt i panasonic jest tak odczuwalnie słyszalna. U mnie będzie to w systemie bez bose nie wiem czy w wariancie bose będzie jakaś różnica.
W zasadzie Concerta 1 można nabyć w wariancie
Concert balupunkt ten mający problem z pamięcią głośności
Concert panasonic ten nie ma wspominanego problemu
Concert Plus z tego co się orientuje to też blaupunkt ale wolny od problemu z głośnością
Które z nich gra najlepiej?
![]() |
![]() |
[D2 preFL ALL ] Różnica w brzmieniu radia concert 1
całkowicie mogę to potwierdzić ponieważ dziś dotarło do mnie radio Concert 1 te w wydaniu blaupunkta i porównywałem jedno i drugie i delta cc brzmi zdecydowanie lepiej dając głębszy bas i wyższy poziom głośności przy akceptowalnej jakości dźwięku... w concercie 1 nawet wyświetlacz zaczyna delikatnie pulsować przy niższej głośności niż w delcie CC w której to zjawisko pojawia się dopiero przy końcu regulacji głośnościdice111 pisze: To co wiem na pewno - wg mnie, Delta CC gra lepiej od Concerta I,.
Może melomanem nie jestem i z wiekiem na uszy coś już siadło. Zastanawiałem się nad zapodaniem Concerta ale widzę, że opinie kolegów są za starą poczciwą DeltąRemarq pisze:całkowicie mogę to potwierdzićdice111 pisze: To co wiem na pewno - wg mnie, Delta CC gra lepiej od Concerta I,.

Miałem możliwość posłuchania ale mizerne bo moja Delta w A8 kontra Concert w A6, niestety to nie to samo auto i nie porównywałem.
ale masz Concerta plus Panasonica czy blaupunkta? Bo one grają zdecydowanie inaczej. Delta brzmi naturalnie bas głęboki i precyzyjny sopran naturalny i nie przesądzony. Mówię o systemie noki a nie bose gdzie w przednich głośnikach zauważysz tą różnice.robsonik4 pisze:U mnie przeciwnie Concert Plus gra zdecydowanie lepiej od Delty. Bas mam na +1 bo głośniki wyskakują, natomiast sopran pięknie daje po uszach czego nie było w Delcie.
Blaupunkt - zdjęcie na forum w moim temacie (http://www.a8team.pl/download.htm?id=2185)
Dla mnie przesiadka na "Plusa" to bas zdecydowanie lepszy, mówię tu o częstotliwości korekcji a sopran bije na głowę ten z Delty. Mam podłączony emulator zmieniarki CD i jakość dźwięku bije na łeb tą z Delty z CD. Pliki mp3 mam z bitrate 256/320.
Dla mnie przesiadka na "Plusa" to bas zdecydowanie lepszy, mówię tu o częstotliwości korekcji a sopran bije na głowę ten z Delty. Mam podłączony emulator zmieniarki CD i jakość dźwięku bije na łeb tą z Delty z CD. Pliki mp3 mam z bitrate 256/320.