Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 preFL ALL ] Różnica w brzmieniu radia concert 1

Remarq
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 preFL ALL ] Różnica w brzmieniu radia concert 1

Post autor: Remarq » 07 lip 2015, 01:42

Powiedzcie mi proszę czy różnica w brzmieniu radia Concert 1 tego które robił blaupunkt i panasonic jest tak odczuwalnie słyszalna. U mnie będzie to w systemie bez bose nie wiem czy w wariancie bose będzie jakaś różnica.

W zasadzie Concerta 1 można nabyć w wariancie
Concert balupunkt ten mający problem z pamięcią głośności
Concert panasonic ten nie ma wspominanego problemu
Concert Plus z tego co się orientuje to też blaupunkt ale wolny od problemu z głośnością

Które z nich gra najlepiej?

Gość

Post autor: Gość » 07 lip 2015, 05:13

Dziś niestety najlepiej gra nowe radio jakiejs lepszej marki a nie pełnoletnie dziadki :]

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 07 lip 2015, 09:06

Jeśli wymieniono tam tylko wadliwy potencjometr/czy procesor to zapewne różnicy nie ma żadnej.
To co wiem na pewno - wg mnie, Delta CC gra lepiej od Concerta I, ale znów nie mają oba porównania do Concerta II (porównywane z BOSE i bez).
Black Cars Matters

Remarq
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Remarq » 17 wrz 2015, 21:53

dice111 pisze: To co wiem na pewno - wg mnie, Delta CC gra lepiej od Concerta I,.
całkowicie mogę to potwierdzić ponieważ dziś dotarło do mnie radio Concert 1 te w wydaniu blaupunkta i porównywałem jedno i drugie i delta cc brzmi zdecydowanie lepiej dając głębszy bas i wyższy poziom głośności przy akceptowalnej jakości dźwięku... w concercie 1 nawet wyświetlacz zaczyna delikatnie pulsować przy niższej głośności niż w delcie CC w której to zjawisko pojawia się dopiero przy końcu regulacji głośności

ernesto

Post autor: ernesto » 18 wrz 2015, 17:58

Remarq pisze:
dice111 pisze: To co wiem na pewno - wg mnie, Delta CC gra lepiej od Concerta I,.
całkowicie mogę to potwierdzić
Może melomanem nie jestem i z wiekiem na uszy coś już siadło. Zastanawiałem się nad zapodaniem Concerta ale widzę, że opinie kolegów są za starą poczciwą Deltą ;)
Miałem możliwość posłuchania ale mizerne bo moja Delta w A8 kontra Concert w A6, niestety to nie to samo auto i nie porównywałem.

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 18 wrz 2015, 23:01

U mnie przeciwnie Concert Plus gra zdecydowanie lepiej od Delty. Bas mam na +1 bo głośniki wyskakują, natomiast sopran pięknie daje po uszach czego nie było w Delcie.
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

Remarq
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Remarq » 20 wrz 2015, 13:00

robsonik4 pisze:U mnie przeciwnie Concert Plus gra zdecydowanie lepiej od Delty. Bas mam na +1 bo głośniki wyskakują, natomiast sopran pięknie daje po uszach czego nie było w Delcie.
ale masz Concerta plus Panasonica czy blaupunkta? Bo one grają zdecydowanie inaczej. Delta brzmi naturalnie bas głęboki i precyzyjny sopran naturalny i nie przesądzony. Mówię o systemie noki a nie bose gdzie w przednich głośnikach zauważysz tą różnice.

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 20 wrz 2015, 16:58

Blaupunkt - zdjęcie na forum w moim temacie (http://www.a8team.pl/download.htm?id=2185)

Dla mnie przesiadka na "Plusa" to bas zdecydowanie lepszy, mówię tu o częstotliwości korekcji a sopran bije na głowę ten z Delty. Mam podłączony emulator zmieniarki CD i jakość dźwięku bije na łeb tą z Delty z CD. Pliki mp3 mam z bitrate 256/320.
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl