![]() |
![]() |
[D2 00 3.3TDI ] Pin immo, nowa pompka centralnego
[D2 00 3.3TDI ] Pin immo, nowa pompka centralnego
Witam, padła mi pompka centralnego, niestety przy odpinaniu ułamał mi się ten dziubek na wężyk więc kupiłem nową, niestety też zepsutą dlatego wkurzyłem się i zamówiłem zestaw naprawczy i sam ją zregenerowałem. Niestety po wrzuceniu nowej pompki nie działa otwieranie z pilota, wszystkie drzwi otwierają się i zamykają z kluczyka, auto zapala itp. tylko nie działa pilot. Teraz moje pytanie, jak to ogarnąć? Gdy próbuję odczytać pin z czegokolwiek przez program VAG EEPROM to wyskakuje no ecu found (program i kabel na 100% sprawne bo z S3 8L odczytywałem pin z dash'a). Jak mogę uzyskać pin i zakodować pilot żeby śmigało otwieranie i zamykanie z niego? Jakieś pomysły?
gtfan, szukałem, w każdym z tych kanałów albo error albo jak już wyskakuje ilość kluczyków (3) to przy zapisaniu nowej wartości wyskakuje error i nie akceptuje.
Tak, bateria nowa, pilot cały czas działał na starej pompce (czyli do dziś rana) tylko, że nie zamykał/otwierał, ale sygnalizował kierunkowskazami itp.
Niestety mam tylko jeden kluczyk więc muszę to ogarnąć poprzez VCDS
Tak, bateria nowa, pilot cały czas działał na starej pompce (czyli do dziś rana) tylko, że nie zamykał/otwierał, ale sygnalizował kierunkowskazami itp.
Niestety mam tylko jeden kluczyk więc muszę to ogarnąć poprzez VCDS

Nowa pompka ma takie same numery jak stara? Bo były zdaje się 2 częstotliwości radiowe, na których działał centralny zamek.
Jak masz tylko jeden kluczyk, to dorób sam grot, żeby zapłon włączyć i zakoduj pilota 'ręcznie' procedurą:
http://www.mediafire.com/file/00f1t3216 ... a.pdf/file
Jak masz tylko jeden kluczyk, to dorób sam grot, żeby zapłon włączyć i zakoduj pilota 'ręcznie' procedurą:
http://www.mediafire.com/file/00f1t3216 ... a.pdf/file
Four rings to rule them all
gtfan, tak, takie same
Dzięki panowie, poradziłem sobie, przełożyłem elektronikę ze starej pompki do tej nowej zregenerowanej i wszystko działa bez kodowań etc. Dziwi mnie tylko brak możliwości dokodowania kluczyka przez VCDS i na nowej pompce i na starej, kanał 21 w adaptacji i wszystkie inne są niedostępne 🤔
Dzięki panowie, poradziłem sobie, przełożyłem elektronikę ze starej pompki do tej nowej zregenerowanej i wszystko działa bez kodowań etc. Dziwi mnie tylko brak możliwości dokodowania kluczyka przez VCDS i na nowej pompce i na starej, kanał 21 w adaptacji i wszystkie inne są niedostępne 🤔