Witam.
Czy ktoś spotkał się może z objawami podobnymi jak na filmie poniżej??
Zegary świrują tylko i wyłącznie kiedy podpięta jest głowica diagnostyczna. Głowica zakładam że jest sprawna bo w innych samochodach nie ma żadnego problemu z diagnostyką. Nigdy żadnych problemów z zegarami nie było. Wszystkie wskazania, kontrolki, zegarki działają jak należy. Zarówno na postoju jak i w czasie jazdy. Objawy jak na filmie pojawiają się po podłączeniu głowicy i to też nie od razu tylko po kilku minutach. W momencie kiedy występują dalej można diagnozować auto. Wiele modułów zgłasza błąd braku komunikacji z zestawem wskaźników.
Wdzięczny będę za wskazówki od której strony problem ugryźć.
[D3 03 4.2MPI] Problem z zegarami
Re: [D3 03 4.2MPI] Problem z zegarami
Podmienić na próbę zegary.szary824 pisze:Wdzięczny będę za wskazówki od której strony problem ugryźć.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Przeszło mi to przez myśl ale nie wiem jak z CP. Gdzieś na tym forum przeczytałem że zegary z CP mają bardzo ograniczoną funkcjonalność i nie wiem czy brak "dyskoteki" będzie oznaczał że moje zegary są ok i problem jest gdzie indziej czy że z powodu CP dyskoteka nie ma miejsca.FOSS pisze:Podmienić na próbę zegary.
[ Dodano: 2018-08-14, 21:09 ]
To już chyba wyższa szkoła jazdy..... więc tą opcję może gdzieś na koniec zostawięorkaskawina pisze:Ja spróbowałbym wrzucić soft
Ja to pisałem gdzieś na forumszary824 pisze:Przeszło mi to przez myśl ale nie wiem jak z CP. Gdzieś na tym forum przeczytałem że zegary z CP mają bardzo ograniczoną funkcjonalność i nie wiem czy brak "dyskoteki" będzie oznaczał że moje zegary są ok i problem jest gdzie indziej czy że z powodu CP dyskoteka nie ma miejsca.
Tak, zegary mają CP.
Tak, zegary z aktywnym CP mają ograniczoną funkcjonalność ale nie pamiętam ze szczegółami w jakim zakresie.
Nie wiem jak z kontrolkami ale wg. mnie test tych anomali na pewno można zrobić na drugich zegarach bo to co się u ciebie dzieje normalne nie jest.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Chciałem kupić zegary z dużym fis'em to to chyba będę miał ku temu okazję..... a może jest ktoś z zachodu Polski kto by poświęcił godzinę albo siedem na tą podmiankę... bo nie wiem ile z tym roboty
Już wiem że wyjęcie zegarów to robota na 20 minut więc ponawiam pytanie. Jest ktoś z zachodu Polski kto by udostępnił mi swoje zegary na próbę? Lub może ktoś ma na sprzedaż zegary z dużym FIS'em. Wkładamy, sprawdzamy i jeśli zadziała to kupuję.
Już wiem że wyjęcie zegarów to robota na 20 minut więc ponawiam pytanie. Jest ktoś z zachodu Polski kto by udostępnił mi swoje zegary na próbę? Lub może ktoś ma na sprzedaż zegary z dużym FIS'em. Wkładamy, sprawdzamy i jeśli zadziała to kupuję.