![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 3.7PB ] Brak działania kluczyka z pilotem
[D2 97 3.7PB ] Brak działania kluczyka z pilotem
Witam kilka dni temu wystąpił u mnie problem z kluczykiem z diodą , którym zamykam moje auto. Po nacisnięciu opcji zamykania nic się nie dzieje nie zamyka drzwi ani nie domyka szyb , po powtórzeniu tej operacji kluczykiem włożonym do zamka i przekręceniu wszystko działa. wygląda to tak jakby z kluczyka nie płynął żaden impuls do centralki , sprawdziłem oczywiscie baterie , które są dobre a w momencie wciśniecia przycisku na kluczyku widać impuls świetlny w diodzie kluczyka .
Ostatnio zmieniony 06 sty 2013, 22:06 przez COLA, łącznie zmieniany 2 razy.
COLA, Qrcze to sie jakos przy zamykaniu otwieraniu naciskalo ale dokladnie nie pamiętam-wiem że powiedział mi to gośc od dorabiania kluczy jak to zrobicbo u niego baterie kupowałem. Jak nie masz u sibie kogoś takiego to daj znac ja popytam i sie dowiem jak to dokladnie było. Ale na forum były tez te informacje jak irde zaprogramowac np po wymianie baterii.
Re: Brak działania kluczyka z pilotem A8 D2
Kolego COLA, zakładając nowy temat używaj [tagów] właściwych dla auta będącego przedmiotem wątku... jest tam cała rozwijana lista gotowych tagów więc prościej już chyba się nie da.
Pozdrawiam, FOSS
Pozdrawiam, FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
no to wtedy otwierać / zamykać jednym przyciskiem?Apophis pisze:Podobnie ale irda ma jeden przycisk.Simone331 pisze:Nie wiem jak to jest w preFl ale myślę, że podobnie. Jeden kluczyk do stacyjki i na zapłon a drugim do zamka drzwi (ten który chcesz zaprogramować), przekrecasz na zamykanie i naciskasz przycisk zamknięcia, potem w drugą stronę i guzik otwarcia.
Simone331 pisze:Nie wiem jak to jest w preFl ale myślę, że podobnie. Jeden kluczyk do stacyjki i na zapłon a drugim do zamka drzwi (ten który chcesz zaprogramować), przekrecasz na zamykanie i naciskasz przycisk zamknięcia, potem w drugą stronę i guzik otwarcia.
Kolega pisze że zapłon należy przekręcic
- tutenhamon
- Super Klubowicz
He He ale kombinujecie :mrgreen: a przecież to takie proste
Postępuj wg. instrukcji
1- Zmień baterie , mimo ze widzisz impuls
2- włóż kluczyk do zamka zamknij auto i poczekaj aż alarm się uzbroi co widać po fabrycznej kontrolce koloru czerwonego w wewnątrz auta . Nie wyciągaj kluczyka z zamka .
3- otwórz auto kluczykiem który jest w zamku .teraz wyjmujesz kluczyk .
4-zamknij auto przyciskiem na kluczyku Poczekaj aż się alarm uzbroi , po czym otwórz tez przyciskiem .100%zadowolenia i gotowe uuuuuuuuuuf .
Opisywałem to już gdzieś na f... zawsze zadziała pozytywnie .
Postępuj wg. instrukcji
1- Zmień baterie , mimo ze widzisz impuls
2- włóż kluczyk do zamka zamknij auto i poczekaj aż alarm się uzbroi co widać po fabrycznej kontrolce koloru czerwonego w wewnątrz auta . Nie wyciągaj kluczyka z zamka .
3- otwórz auto kluczykiem który jest w zamku .teraz wyjmujesz kluczyk .
4-zamknij auto przyciskiem na kluczyku Poczekaj aż się alarm uzbroi , po czym otwórz tez przyciskiem .100%zadowolenia i gotowe uuuuuuuuuuf .
Opisywałem to już gdzieś na f... zawsze zadziała pozytywnie .