taaaa dla mnie to takie same są :mrgreen:
No nic postaram się kupić w miarę pewne gdzie dostane dowód zapłaty, gwarancje, ale czy to będzie podróbka czy oryginał to już loteria ;-)
A swoją droga niezła przepaść żarnik HID 15 zł - żarnik PHILIPS 150zł 8-)
Kupiłem ostatnio palniki xenonowe Philispa 85126 D2R (żółte opakowanie i pisało na nich philips xenon hid) do moich lamp xenon plus. Ceną nie powalały, całe 80zł za sztukę. Po zaświeceniu świateł mijania jest fajny bielutki/ błękitny kolor jednak po około 15-20s od zapalenia zaczynają świecić trochę z zółtawą poświatą.. Niby trzeba poczekać aż się "rozświecą" 20-40h ale jeśli po tym czasie nie będą świecić jak set to wstawię droższy zestaw z serii colour match.
Rok temu też taki zestaw kupiłem zrobiłem 30tys km na światłach i do dziś się nie rozświeciły efekt ten sam co opisujesz nie wiadomo jaki zestaw kupić do tych cholernych Xenon Plus ażeby a światłach mijania było jaśniej kiedyś miałem a6 ale ona miała soczewkowe światła mijania i jaśniutko świeciło może właśnie coś z serii colour match są droższe ale może ktoś się wypowie co takie ma założone osram lub coś z philipsa colour match.
Znalazłem takie video: ukazujące różnicę pomiędzy palnikiem 4300 a 5000 (co prawda D2S ale to prawie to samo D2R która ma tylko namalowaną przesłonkę farbą)
To Twój sprzęt? Wizualnie bardziej mi podchodzi xenon plus aniżeli soczewka. Ciekawe czy "niebiescy" nie czepiają się tej przeróbki. Po nowym roku zamawiam palniki philipsa color match i będzie w końcu bielutko:D
Ja polecam Philips 85122+. Przetestowałem chyba z 10 róznych kompletów palników i wszsytkie oddałem bo zawsze cos było nie tak. Kupiłem na allegro po 125zł za sztuke i sa z dystrybucji dla BMW ori opakowanie bmw. Walczyłem ze słabymi xenonami ponad rok, kosztowało to troche ale w końcu przed autem jest jasno tak jak powinno byc. Jesli ktos chce moge podac namiar na sprzedawce