Witajcie,
mały problem: auto było na odnowieniu lakieru i z prawej strony zdejmowali klamki.
Po demontażu / montażu przestało działać otwieranie i zamykanie z prawej strony ( z lewej działało ).
Na kompie były błędy ( nie znam dokładnie jakie ) z komunikacją klamek strony pasażera, po skasowaniu na chwilę wszystko działało. Po kilkukrotnym otwieraniu i zamykaniu pada cały system ( po skasowaniu błędu na chwilę działa... )
jakieś sugestie ? od czego zacząć?
mam zamiar w poniedziałek sprawdzić fizycznie czy jest napięcie w tych klamkach, może coś ekipa od polerowania przerwała....
Odpalanie z kluczyka działa.
z góry dzięki za porady
dodam tylko , że przed wizytą wszystko działało, były tylko zdejmowane klamki nic więcej. tylko w tym obszarze mogło się coś wydarzyć.
Proszę nie pisać "jedź do tych co zepsuli " itd. tylko konkretne propozycje
[D4 ALL ] Keyless problem po polerowaniu auta
na przyszłość jak masz jakiekolwiek błędy w jakimkolwiek sterowniku to zrób sobie zdjęcie, spisz je aby później łatwiej było diagnozowaćwalus30 pisze:Na kompie były błędy ( nie znam dokładnie jakie ) z komunikacją klamek strony pasażera, po skasowaniu na chwilę wszystko działało.
może po demontażu klamek i ich ponownemu założeniu trzeba zrobić jakąś adaptację ...
to nie jest zwykły napęd...to
Zobaczę czy fizycznie jest napięcie.CINEK pisze:na przyszłość jak masz jakiekolwiek błędy w jakimkolwiek sterowniku to zrób sobie zdjęcie, spisz je aby później łatwiej było diagnozowaćwalus30 pisze:Na kompie były błędy ( nie znam dokładnie jakie ) z komunikacją klamek strony pasażera, po skasowaniu na chwilę wszystko działało.
może po demontażu klamek i ich ponownemu założeniu trzeba zrobić jakąś adaptację ...
Czy jedna klamka wadliwa może wywalać cały system?
Dzięki w poniedzialek sprawdzę . Czy jest jakas procedura adaptacji czy wystarczy wykasować błąd?maciu pisze:może, jeżeli cyklicznie np symuluje dotyk
wiązki przy samych klamkach są spróchniałe popękane, niewykluczony że
przy okazji akcji coś popękało do końca
[url=https://beta-static.photobucket.com/images/a258/maciu/2/d76dcf0e-f8b3-4e4c-a3b4-feff7602f323-original.jpg?width=192&height=108&fit=bounds]Obrazek[/URL]
ja przy robocie kessy wszystkie wymieniłem
[url=https://beta-static.photobucket.com/images/a258/maciu/2/547aac10-eeed-4415-8132-2aa052140a3c-original.jpg?width=192&height=108&fit=bounds]Obrazek[/URL]