[D2 ALL] 19 vs 17 czyli wygląd vs komfort i żywotność zawias
-
- Forum Audi A8
[D2 ALL] 19 vs 17 czyli wygląd vs komfort i żywotność zawias
Witajcie,
Posiadam takie oto felgi: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0fe ... 65622.html opony 235/45/19... nie ukrywam, że komfort jest dyskusyjny, a ponieważ jestem na etapie wymiany wahaczy w trosce o ich przyszłość myślę nad zmianą na 17 z rozmiarem: 225/55/R17... Oczywiste jest, że wizualnie auto straci... ale jak będzie z komfortem i żywotnością zawieszenia ? warto zmieniać?... auta używam na c odzień, głownie w mieście (Wrocław) i nie wiem czy nie postawić na komfort i trwałość wahaczy czy pozostać przy nieco atrakcyjniejszym wyglądzie. czy faktycznie różnica w komforcie będzie znacząca ? czy faktycznie zawieszenie znacznie dłużej pożyje ? Poradźcie... dodam tylko, że felgi, które posiadam to igła... proste i nie poobdzierane...
pozdrawiam
Tomek
Posiadam takie oto felgi: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0fe ... 65622.html opony 235/45/19... nie ukrywam, że komfort jest dyskusyjny, a ponieważ jestem na etapie wymiany wahaczy w trosce o ich przyszłość myślę nad zmianą na 17 z rozmiarem: 225/55/R17... Oczywiste jest, że wizualnie auto straci... ale jak będzie z komfortem i żywotnością zawieszenia ? warto zmieniać?... auta używam na c odzień, głownie w mieście (Wrocław) i nie wiem czy nie postawić na komfort i trwałość wahaczy czy pozostać przy nieco atrakcyjniejszym wyglądzie. czy faktycznie różnica w komforcie będzie znacząca ? czy faktycznie zawieszenie znacznie dłużej pożyje ? Poradźcie... dodam tylko, że felgi, które posiadam to igła... proste i nie poobdzierane...
pozdrawiam
Tomek
Ohne Audi Keine Gaudi
Ja mialem tak w poprzedniej D2 lato 20" zima 17 i powiem Ci ze jak dla mnie ruznica bedzie spora w komforcie :-) 225/55/17 to juz kawal balona i naprawde jest sporo wygodniej. Przy slabej drodze mniej ciaga w koleinach no i jak wpadniesz w jakis dolek przypadkiem to mniej czuc :-)
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Re: [D2 ALL] 19 vs 17 czyli wygląd vs komfort i żywotność za
większy komfort, wieksza żywotność zawieszenia, sam jeżdzę na 17 i nie chcę większych. Jeździłem już autem na dużych kołach, opony niski profil i dziekuje, ale to nie dla mnie.fachowiec83 pisze:..ale jak będzie z komfortem i żywotnością zawieszenia
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Re: [D2 ALL] 19 vs 17 czyli wygląd vs komfort i żywotność za
Też mieszkam we Wrocławiu, i wiadomo jakie mamy drogi, (idzie ku lepszemu ale jeszcze dużo zostawiają do życzenia nasze Wrocławskie drogi), ja w swojej niuni mam 225/55/17 i komfort jak by nie patrzeć jest większy i lepszy i jestem zadowolony,dziury mi nie straszne. Dla porównania w drugim aucie mam 19 i już drugi raz są po naprawie to tak na marginesie.Pozdrawiamfachowiec83 pisze:... auta używam na c odzień, głownie w mieście (Wrocław)
Przy ocenie komfortu oraz wielkości kół i opon należy też wziąść pod uwagę zawias.... bo na standardowym odczucia z wielkości kół i ich zmian jest inny niż na zawiasie sportowym na którym zmiana kół o 1" jest praktycznie niewyczuwalna.
W S8 na zawiasie eSkowym nie czuć dużej różnicy miedzy 18" a 20" ;-)
W S8 na zawiasie eSkowym nie czuć dużej różnicy miedzy 18" a 20" ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-