[D2 ALL ] Jakie zimówki w rosądnej cenie ?
[D2 ALL ] Jakie zimówki w rosądnej cenie ?
Żona jeździ codziennie do pracy 30km i ma jedną górkę więc panika nadciąga
No więc dla uspokojenia jej i moich nerwów , zmuszony jestem zakupić komplet zimówek seria 225/55/17 co polecacie ? za rozsądną cenę.
No więc dla uspokojenia jej i moich nerwów , zmuszony jestem zakupić komplet zimówek seria 225/55/17 co polecacie ? za rozsądną cenę.
no i "ni mom" A8
Przejeździłem już dwie zimy na nokianach które polecam. Nie będę ich wychwalał jakoś specjalnie, spełniają swoją rolę i tyle. Jeżdżę dynamicznie, a jak jest ślisko to nic po za zdrowym rozsądkiem i tak nie pomoże tak więc co nie założysz aby miało wysoki bieżnik powinno być dobre. Oczywiście pomijam wszystkie tanie chińskie marki.
Jeżeli chcesz bardzo tanio, to w jednym firmowym aucie jeździmy cały rok na zimowych KUMHO i cóż, jeździ :-P
Do A6 C4 kupiłem właśnie komplet nokianów tylko jakiś nowszy model od tych co mam w S8, zobaczymy jak to się trzyma na zaśnieżonych bocznych drogach :-P manual i quuatro z V6 bez żadnych nowoczesnych kagańców elektronicznych - fajnie to jeździ zimą 8-)
Jeżeli chcesz bardzo tanio, to w jednym firmowym aucie jeździmy cały rok na zimowych KUMHO i cóż, jeździ :-P
Do A6 C4 kupiłem właśnie komplet nokianów tylko jakiś nowszy model od tych co mam w S8, zobaczymy jak to się trzyma na zaśnieżonych bocznych drogach :-P manual i quuatro z V6 bez żadnych nowoczesnych kagańców elektronicznych - fajnie to jeździ zimą 8-)
Kolego przesadziles chyba troche, nawet nowa opona nie ma 11mm bieżnika -chyba ze sie myle. Aczkolwiek w busach zawsze tego miecha jest chyba troche wiecej...karol208 pisze:Ja zakupiłem używki 4letnie 6mm Michelin PA3 215/65/16 na aluskach za 1,1k zł. W poprzednim aucie identyczne służyły mi 7lat i sprzedałem auta na oponkach w dobrym stanie. W busie mam Nokian hakapelita 11mm bieżnika jest super, bardzo chwalą nokianki i mogę to potwierdzić.
Skandynawskie mają po 11 to tylko na europejski rynek są robione po 8mm.rc_c pisze: Kolego przesadziles chyba troche, nawet nowa opona nie ma 11mm bieżnika -chyba ze sie myle. Aczkolwiek w busach zawsze tego miecha jest chyba troche wiecej...
Na foto widać nakrętkę 10mm w bieżniku wsadzoną (suwmiarka straciła baterie)\
Opony 2 sezony śmigane więc troszkę gumy ubyło na pewno. Nokiany mają cyfry na bieżniku odpowiadające głębokości bieżnika. U mnie jest widoczna 8mm więc na pewno jest ponad 8mm.
mi sie udalo zalatwic zimowki tzw. magazynowane, ktore klient w Niemczech dal na przechowanie i tak ju tam zostaly.
Oponki KOMPLET Dunlop Winter Sport 2D 235/55/17 z bierznikiem rowno po ok. 8mm. Jedyne co to sa z pol.2008 roku...ale za 800pln to nie ma co narzekac jak za nowki prawie :mrgreen:
Oponki KOMPLET Dunlop Winter Sport 2D 235/55/17 z bierznikiem rowno po ok. 8mm. Jedyne co to sa z pol.2008 roku...ale za 800pln to nie ma co narzekac jak za nowki prawie :mrgreen:
to nie jest zwykły napęd...to
Dobra cena, sam bym z chęcią takie przytulił :-)martin_rs4 pisze:Oponki KOMPLET Dunlop Winter Sport 2D 235/55/17 z bierznikiem rowno po ok. 8mm. Jedyne co to sa z pol.2008 roku...ale za 800pln to nie ma co narzekac jak za nowki prawie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 26 lis 2013, 20:48 przez beyer28, łącznie zmieniany 1 raz.